Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zeijen

Heb je last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, smerig water of een droge huid? Waarschijnlijk komt dat door te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Zeijen maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier tref je bruikbare info over diverse types waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Zeijen.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld glascorrosie en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een glanzende vaat en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €325 per 12 maanden.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid ZeijenZo werkt een waterontharderWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9491
Gem. Gasverbruik M31840 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30300 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Zeijen

Heb jij genoeg van dichtgeslibde leidingen en/of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Meer en meer huishoudens kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Een dergelijke installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een lager stroom- en gasverbruik. In de buurt van de gemeente Tynaarlo vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Zeijen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Voordeligste ontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals waterkokers hebben minder last van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of een glaasje water smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Zeijen?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Zeijen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel ren glanzende vaat en geen strepen meer op glas en lak. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Zeijen heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Dat betekent matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan efficiëntere warmteoverdracht, heerlijk zachte kleding en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Opmerking: deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Zeijen

De waterhardheid van het leidingwater in Zeijen ligt op ong. 6.38 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-zeijen-9491

Vind een vakman in de buurt

Interessante installaties

 • Lubron Easysoft 1100 SXT2
 • Delta Garona
 • MultiAqua WaterMaster EC-10
 • Watergenius HWS 2500
 • Aquatechnic Ultrasoft 6

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterontharders (van bijv. Durlem) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Middels deze handeling verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Zeijen reduceert je de dH waarde van 6.38 naar een Dh van ongeveer 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van grootte van het huishouden, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden twee types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een schappelijke tarief, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €920.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1175.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €350,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van een installatie met 2 cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Zeijen.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €50 voor een magnetische ontharder tot ruim €1925 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, het aantal cilinders en het vermogen. Behalve deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van ontharders beginnen bij €840, zonder installeren. Een apparaat met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1225 en €1800 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Zeijen.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Open onze vergelijker en check de huidige prijzen bij de beste installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en vandaag nog modellen, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €80
Waterontharder (mechanisch)V.a €730
Elektronische waterontharderVanaf €1080
Onthardingszout€17,50 per 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Rond de €130 p/jaar
InstallatieVanaf €225
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Zeijen?
De hardheid in Zeijen schatten we op 6.38 dH. De waarde in de provincie Drenthe is doorgaans 6.55 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals een zachte huid en droog haar, fris kraanwater, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze korrels. In een additionele cilinder wordt het systeem gereinigd door gebruik te maken van pekelwater. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigd apparaat wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Zeijen.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, betere smaak van water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, blinkende glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie