Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder De Punt

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, dichtgeslibde leidingen of irritaties aan de huid? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.38 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in De Punt heeft als effect water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten lees je bruikbare informatie met betrekking tot waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.38 dH in De Punt.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als bittere thee en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: lagere stookkosten, water met een lekkere smaak en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €340 op jaarbasis.

Onderwerpen: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid De PuntZo werkt een waterontharderGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9493
Gem. Gasverbruik M31840 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30300 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Geïrriteerde huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen De Punt

Heb je last van geïrriteerde huid of aanslag op servies? Een aanzienlijk aantal Nederlanders kiezen een elektrische waterontharder. Dit product onttrekt kalk uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, je hebt minder wasmiddelen nodig, het textiel gaat langer mee en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de gemeente Tynaarlo zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in De Punt was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goede verzachter.

VoordeelUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals boilers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in De Punt?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in De Punt. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot ren glanzende vaat en geen strepen meer op glas en lak. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • De Punt heeft een waterhardheid van 6.38. Dit staat voor matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. een beter presterende CV-ketel, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Belangrijk: water met deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in De Punt

De waterhardheid van het drinkwater in De Punt bedraagt ongeveer 6.38 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-de-punt-9493

Vergelijk prijzen in de regio

Populaire merken en modellen

 • Lubron Easysoft 1700 SXT2
 • Judo Biosoft-C
 • Watergenius Blue Line Advance
 • Aquatechnic Ultrasoft 20
 • Culligan Global Cabinet

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterontharders (van bijv. Pallas) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in De Punt verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een gezonde 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen twee types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een voordelige prijs, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €930.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1175.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €375,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in De Punt.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n machine?

De prijs van een ontharder variëren nogal. Van €95 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1750 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, het type ontharder en het aantal liter. Behalve deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van ontharders starten vanaf €750, excl. installatie. Een goed apparaat ligt qua kosten tussen €1625 en €1900 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder vind je de actuele kosten van een waterontharder in De Punt.

Weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en check de huidige tarieven bij regionale installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en direct merken, soorten ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €135
Mechanische waterontharderRond de €700
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1060
Tabletten€45 per 100 kg
OnderhoudscontractC.a. €125 per beurt
InstallatiekostenCirca €220
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in De Punt?
De hardheid van het water in De Punt is grofweg 6.38 dH. De tabelwaarde in de provincie Drenthe is om en nabij de 6.55 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. minder huidirritatie na het douchen, een lekkere watersmaak, zachter wasgoed en minder poets- en boenwerk. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium stoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen middels zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in De Punt.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: efficiëntere verwarming, een lekkere watersmaak, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een minder droge huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, altijd een schone en zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie