Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zuidlaarderveen

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, bittere thee of koffie of droge haren na een douchebeurt? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Zuidlaarderveen zorgt voor kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs lees je uitgebreide informatie alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 6.38 dH in Zuidlaarderveen.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als apparaten die slecht werken en matig presterende cv installaties.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor een besparing op de energierekening, water met een lekkere smaak en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €245 op jaarbasis.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid ZuidlaarderveenTechnische uitleg werkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9474
Gem. Gasverbruik M31840 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30300 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Het effect van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Besparing op de energierekening.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Zuidlaarderveen

Zit jij in de woning ook met situaties als dichtslibbende waterleidingen en/of onnodig veel schoonmaken? Flink wat huizenbezitters kiezen een slimme waterontharder. Deze installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, geen strepen meer op glas en lak, heerlijk zachte kleding en een efficiëntere verwarming. In de buurt van de gemeente Tynaarlo werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Zuidlaarderveen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. De installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Beste waterontkalker.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals heetwaterkranen worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. vaatwassers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Zuidlaarderveen?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Zuidlaarderveen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot maandelijks lagere energiekosten en textiel en kleding die langer mooi blijven. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Zuidlaarderveen kent een waterhardheid van 6.38. Dat betekent matig zacht water.
 • De consequenties hiervan verschilt erg per persoon.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn lager stroom- en gasverbruik, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Niet vergeten: deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Zuidlaarderveen

De waterhardheid van het drinkwater in Zuidlaarderveen is ongeveer 6.38 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-zuidlaarderveen-9474

Vergelijk vakmannen in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Kinetico Premier Compact HE
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 25
 • Watergenius HWS 1500
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 10
 • Euro Twin 25

Hoe werkt de waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua-o-Matic) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Zuidlaarderveen verklein je de dH waarde van 6.38 naar een acceptabele 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. Eens per week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerende prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Deze installaties worden al geplaatst voor €870.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1225.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €450,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) tijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Zuidlaarderveen.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De prijs van een waterverzachter variëren nogal. Van €165 voor magnetische ontharders tot wel €1650 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de capaciteit van het systeem. Naast deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €830, zonder installeren. Een systeem met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1150 en €1775 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Zuidlaarderveen.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Surf verder naar de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en gratis merken, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €155
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €840
Elektronische waterontharderBegint bij €1040
Zouttabletten€30 per 50 kg
OnderhoudstarievenBegint bij €125 per 12 maanden
PlaatsingskostenRond de €260
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Zuidlaarderveen?
De waterhardheid in Zuidlaarderveen bedraagt 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Drenthe ligt rond de 6.55 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals efficiëntere verwarming en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. minder huidproblemen en huidirritaties, een lekkere watersmaak, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium elementen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars weer opgeladen aan de hand van regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is nodig voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Zuidlaarderveen.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en smaakvol water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, kleding dat langer meegaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie