Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Donderen

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op je ruiten, smerig water of een irriterende huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.38 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Donderen heeft als effect kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl lees je waardevolle info aangaande waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.38 dH in Donderen.
 • Dit is de oorsprong van problemen als veel schoonmaken en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn efficiëntere warmteoverdracht, kleding en ander textiel gaat langer mee en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €270 per jaar.

Lees verder over: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid DonderenFunctioneringGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9497
Gem. Gasverbruik M31840 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30300 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Het effect van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Donderen

Wil je definitief afrekenen met een onnodig hoge energierekening en/of onnodig poets- en boenwerk? Flink wat Hollanders en Belgen bestellen een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, textiel slijt minder snel en kalkvrije leidingen. In en rondom gemeente Tynaarlo vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Donderen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals strijkijzers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasmachines. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Donderen?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Donderen. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt structureel lagere energiekosten en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Donderen heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Dat betekent matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere efficiëntere warmteoverdracht, zachter wasgoed en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Donderen

De waterhardheid van het water in Donderen is om en nabij de 6.38 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-donderen-9497

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Lubron Proline SXT2
 • Remon Waterontharders Neva
 • Watertotaal Euro Combi Compact 14
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 20
 • Apic Heracles

Hoe werkt de waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Whirlpool) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zodoende zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Donderen reduceer je de dH waarde van 6.38 naar een fijne 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De slimme harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden twee types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een concurrerende prijs, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Deze installaties worden al geplaatst voor €930.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1300.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €430,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van een extra cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Donderen.

Jouw hele huis kalkvrij?

Leg nu contacten met specialisten voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Dit loopt van €65 voor een magnetische ontharder tot ruim €1700 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en de omvang van het systeem. Behalve deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van ontkalkers zijn zo’n €720 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1650 en €1775 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel tref je de geschatte kosten van een waterontharder in Donderen.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en achterhaal de kosten bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en kosteloos monteurs, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €70
Mechanische waterontharderVanaf €860
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €980
Zouttabletten€30 voor 50 kilo
OnderhoudstarievenCirca €160 per jaar
InstallatieV.a €150
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Donderen?
De waterhardheid in Donderen is grofweg 6.38 dH. Het gemiddelde in de provincie Drenthe is grofweg 6.55 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere lagere stookkosten en minder poetsen en boenen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je altijd een waterontharder moet installeren voor het comfort. Bijvoorbeeld comfortabel douchen, smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze hars. In de extra cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door middel van een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Donderen.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: gunstig energieverbruik, betere smaak van water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een zijdezachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie