Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Vries

Wil jij ook af van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, dichtslibbende waterleidingen of geïrriteerde huid? De reden daarvan is vaak te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterontharder in Vries maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal tref je bruikbare info over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH in Vries.
 • Dit kan leiden tot problemen als veel schoonmaken en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn apparatuur die langer meegaat, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €250 per 12 maanden.

Direct naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid VriesHoe werkt het?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9481
Gem. Gasverbruik M31840 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30300 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Lagere energierekening.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een droge huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Vries

Heb je last van slecht functionerende apparaten en onnodig veel schoonmaken? Meer en meer Hollanders en Belgen bestellen een slimme waterontharder. Dit systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, je hebt minder wasmiddelen nodig, een zachte huid na bad of douche en een lager energieverbruik. In de buurt van de gemeente Tynaarlo vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Vries heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Beste waterontharder.

VoordeelUitleg
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals boilers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Vries?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Vries. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt verminderde eczeem klachten en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Vries zit met een waterhardheid van 6.38. Dit staat voor matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld kalkvrije leidingen, een zachte huid en textiel slijt minder snel.
 • Opmerking: deze waterhardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Vries

De waterhardheid van het leidingwater in Vries is 6.38 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-vries-9481

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Kinetico Sumo 1
 • Remon Waterontharders Neva
 • Watercompany Ultrasoft 24
 • North Star 25ED
 • Century CWS 100V/UF

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals Pallas) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door wat daar gebeurd verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Vries voer je de dH waarde terug van 6.38 naar een Dh van ongeveer 2. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door het waterverbruik, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan 2 soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een concurrerend tarief, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €910.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1300.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €450,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een de 2e cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Vries.

Ook klaar met kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De totale kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €60 voor een magnetische ontharder tot ruim €1850 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, 1 of 2 cilinders en het vermogen. Behalve deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van deze systemen lopen op vanaf €700 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1200 en €1975 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de geschatte kosten van een waterontharder in Vries.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Open onze vergelijker en check de huidige kosten bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en gratis experts, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €100
Mechanische waterontharderVanaf €860
Elektronische waterontharderC.a. €1030
Zouttabletten€30 voor 50 kg
OnderhoudskostenBegint bij €115 (jaarbasis)
PlaatsingskostenCirca €220
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Vries?
De hardheid van het water in Vries is plus minus 6.38 dH. De waarde in de provincie Drenthe is doorgaans 6.55 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Bijvoorbeeld een zachte huid en droog haar, smaakvol water, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit regelt men doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium delen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels weer opgeladen a.d.h.v. een regeneratie behandeling. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die op een totaal andere manier functioneren. De werking van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Vries.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: efficiëntere warmteoverdracht, een lekkere watersmaak, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, stukken minder last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie