Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Taarlo

Wil jij ook af van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of koffie of een erg droge huid? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.38 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Taarlo resulteert in water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je uitgebreide info over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.38 dH in Taarlo.
 • Dit is de oorsprong van onder andere droog haar na het douchen en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €265 op jaarbasis.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid TaarloFunctioneringGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9485
Gem. Gasverbruik M31840 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30300 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Pluspunten van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Water met een vreemde smaak.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Taarlo

Heb jij genoeg van huidirritaties of strepen op je ruiten? Veel huizenbezitters kiezen een elektrische waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt kalk uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer, minder poetsen en boenen, fris kraanwater en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In en rondom gemeente Tynaarlo kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Taarlo gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste waterontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals heetwaterkranen vertonen veel minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Taarlo?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Taarlo. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor een lagere energierekening en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Taarlo zit met een waterhardheid van 6.38. Definitie: matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere maandelijks lagere energielasten, zacht en fris water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Taarlo

De waterhardheid van het drinkwater in Taarlo bedraagt circa 6.38 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-taarlo-9485

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Lubron Easysoft 450 Classic
 • BWT Aquadial softlife bio 10
 • Amysoft C-200
 • BWT AQA smart C
 • Electric GXOF27KE

Hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterontharders (van bijv. Honeywell) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Taarlo reduceert je de dH waarde van 6.38 naar een acceptabele 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van het waterverbruik, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijk tarief, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €870.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1100.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €380,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van meerdere cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Taarlo.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Wij koppelen je aan experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €95 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1600 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, het aantal cilinders en de inhoud van het systeem. Naast deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €770, zonder installeren. Een uitgebalanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1225 en €2025 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Taarlo.

Weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele kosten bij erkende installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen snel monteurs, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €55
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €730
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1080
Onthardingszout€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudstarievenV.a €120 (jaarbasis)
InstallatieCirca €190
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Taarlo?
De waterhardheid in Taarlo is om en nabij de 6.38 dH. Het gemiddelde in de provincie Drenthe schatten we op 6.55 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals lager stroom- en gasverbruik en het textiel gaat langer mee.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan comfortabel douchen, een lekkere watersmaak, zijdezachte kleding en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium stoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door het regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de machine is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Taarlo.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvoller water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie