Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Midlaren

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, slecht functionerende apparaten of een droge huid? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Midlaren heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs tref je bruikbare info over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.38 dH in Midlaren.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als strepen op de ramen en dichtgeslibde leidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn lager energieverbruik, een zachte huid na bad of douche en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €240 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid MidlarenTechnische uitleg werkingInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9475
Gem. Gasverbruik M31840 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30300 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Midlaren

Heb jij genoeg van huidirritaties of strepen op je ruiten? Steeds meer huizenbezitters kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Een dergelijke installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag in de badkamer, Geen glascorrosie of witte aanslag, kleding die langer mooi blijft en een efficiëntere verwarming. In de omgeving van de gemeente Tynaarlo opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Midlaren was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Goedkoopste waterontkalker.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals CV-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. HR-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Midlaren?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Midlaren. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel zachter wasgoed en textiel dat langer mee gaat. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Midlaren zit met een waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • Onder andere apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Noemenswaardig: dit soort water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Midlaren

De waterhardheid van het water in Midlaren ligt op ong. 6.38 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-midlaren-9475

Vaak geplaatste ontharders

 • Kinetico Premier Compact HF
 • Delta Morava
 • Aquatechnic Ultrasoft 6
 • Euro Combi compact 20
 • Amysoft C-200

Hoe werkt de waterverzachter?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterontharders (van bijv. Van Marcke) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Midlaren reduceer je de dH waarde van 6.38 naar een zachte 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessant tarief, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Beschikbaar vanaf €840.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1000.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €400,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Midlaren.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met erkende adviseurs voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een ontharder variëren nogal. Van €90 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1425 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter. Naast deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterontharders starten vanaf €760 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerde installatie varieert tussen ongeveer €1550 en €1925 (met montage inbegrepen). In het volgende schema tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Midlaren.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Maak nu gebruik van onze vergelijker en check de huidige tarieven bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en kosteloos vakmannen, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €115
Mechanische waterontharderRond de €850
Elektronische waterontharderV.a €1160
Onthardingszout€40 voor 75 kilo
OnderhoudscontractCirca €140 per beurt
InstallatiekostenBegint bij €210
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Midlaren?
De hardheid van het leidingwater in Midlaren is om en nabij de 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Drenthe ligt op 6.55 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als een beter presterende CV-ketel en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan prettige douchebeurt, betere smaak van water, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat kan bereikt worden doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium bouwstenen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door gebruik te maken van pekelwater. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde installatie is essentieel voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Midlaren.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: lager stroom- en gasverbruik, smaakvol water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, stukken minder last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie