Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Yde

Wil jij ook af van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, water met een vreemde smaak of huidirritaties? De reden daarvan is vaak erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.38 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Yde maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Middels onze specialisten lees je nuttige info info aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH in Yde.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere bittere thee en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn lagere energiekosten, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €335 per jaar.

Klik door naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid YdeWerkingKostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9494
Gem. Gasverbruik M31840 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30300 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Strepen op je ruiten.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Yde

Wil jij ook af van geïrriteerde huid en/of veel schoonmaakproducten nodig? Een toenemende groep huishoudens kiezen een goede waterontharder. Zo’n systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, besparen op schoonmaakmiddelen, zacht en fris water en een gunstig energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Tynaarlo vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Yde hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste verzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals koffiezetapparaten werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen strijkijzers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Yde?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Yde. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en zijdezachte kleding. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Yde heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verkleinen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld apparatuur die langer meegaat, betere smaak van water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Yde

De waterhardheid van het water in Yde is 6.38 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-yde-9494

Installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Lubron Softstar Classic
 • Erie IQsoft Eco12
 • Atag Descale 30
 • AEG 22 L
 • Lubron Easysoft 450 SXT2

Hoe werkt een waterverzachter precies?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterontharders (van bijv. GE) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Yde reduceer je de dH waarde van 6.38 naar een Dh van ongeveer 2.5. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We behandelen twee producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een schappelijke tarief, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €870.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1025.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €430,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Yde.

Reken af met kalk!

Neem contact op met specialisten voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €125 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1700 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €730, zonder installeren. Een uitgebalanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1400 en €1875 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je de huidige kosten van een waterontharder in Yde.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je huis te installeren? Probeer dan onze vergelijkingstool en achterhaal de tarieven bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en zonder kosten installatiebedrijven, soorten waterverzachters en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €85
Waterontharder (mechanisch)C.a. €750
Elektrische waterontharderVanaf €1120
Onthardingszout€45 voor 100 kg
OnderhoudBegint bij €80 (jaarbasis)
MontageV.a €270
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Yde?
De hardheid in Yde komt uit op ong. 6.38 dH. Het gemiddelde in de provincie Drenthe is om en nabij de 6.55 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als verminderde eczeem klachten en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Bijv. minder huidirritatie na het douchen, fris kraanwater, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat is haalbaar doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze hars. In een eventuele tweede cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door gebruik te maken van een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een goede reiniging is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Yde.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: lager energieverbruik, betere smaak van water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie