Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Eelde

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of koffie of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.38 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Eelde zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl check je praktische info met betrekking tot waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 6.38 dH in Eelde.
 • Dit is de oorsprong van onder andere aanslag op servies en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn kalkvrije leidingen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €315 op jaarbasis.

Thema’s: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid EeldeHoe functioneert zo’n installatie?InvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9761
Gem. Gasverbruik M31840 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30300 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Eelde

Wil jij ook af van dichtslibbende waterleidingen en/of strepen op de ramen? Steeds meer woningeigenaren kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Deze installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, het textiel gaat langer mee en een efficiëntere verwarming. In de omgeving van de gemeente Tynaarlo kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Eelde gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste ontharder.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals koffiezetapparaten vertonen veel minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. CV-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Eelde?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Eelde. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot zachter wasgoed en geen kalkaanslag in de badkamer. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Eelde zit met een waterhardheid van 6.38. Dat betekent matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is voor iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld maandelijks lagere energielasten, zachter wasgoed en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Belangrijk: water uit deze categorie kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Eelde

De waterhardheid van het water in Eelde is om en nabij de 6.38 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-eelde-9761

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Watertotaal Euro Combi Elegant 14
 • BWT AQA Perla 20
 • Mooiwater Medium
 • Boshuis Duolux plus 100
 • Grunbeck WINNI-mat VGX14

Hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterontharders (van bijv. Delta) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Eelde reduceert je de dH waarde van 6.38 naar een Dh van ongeveer 3. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. Eens per week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Speciale harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan 2 producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een concurrerend tarief, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. De prijs van zo’n systeem begint bij €760.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1275.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €400,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van de 2e cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Eelde.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Dit loopt van €150 voor een magnetische ontharder tot wel €2075 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van het merk, 1 of 2 cilinders en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van ontkalkers starten bij €660, excl. installatie. Een slimme installatie heeft een prijskaartje tussen de €1350 en €2225 incl. installatie. In de onderstaande tabel bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Eelde.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Start meteen met onze vergelijker en check de huidige tarieven bij de beste installateurs. Zo kan men gemakkelijk en snel monteurs, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €55
Waterontharder (mechanisch)Circa €890
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1140
Zout€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudskostenCirca €160 p/jaar
MontagekostenRond de €250
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Eelde?
De hardheid van het leidingwater in Eelde is doorgaans 6.38 dH. De waarde in de provincie Drenthe is circa 6.55 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere kleding en ander textiel gaat langer mee en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars weer opgeladen middels een speciaal regeneratie moment. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de installatie is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Eelde.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en fris water, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zijdezachte kleding, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie