Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hellendoorn

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, verstopte leidingen of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 4.90 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Hellendoorn heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl lees je bruikbare info over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 4.90 dH in Hellendoorn.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als slecht werkende huishoudelijke apparaten en hoger gasverbruik.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: structureel lagere energiekosten, zacht en smaakvol water en textiel slijt minder snel.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €335 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid HellendoornHoe functioneert zo’n installatie?Geschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOverijssel
GemeenteHellendoorn
Postcode7447
Gem. Gasverbruik M31610 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31800 kWh
Gem. Waterhardheid4.90 dH

De voordelen van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Hellendoorn

Heb jij genoeg van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of bittere smakende thee? Een aanzienlijk aantal Nederlanders lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Dit systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, textiel slijt minder snel en apparatuur die langer meegaat. In en rondom gemeente Hellendoorn kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Hellendoorn hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Aanbieding ontharder.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals strijkijzers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water heeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Hellendoorn?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Hellendoorn. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt lekkerdere koffie en thee en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Hellendoorn zit met een waterhardheid van 4.90. Dit staat voor vrij zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water verschilt erg per persoon.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, betere smaak van water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: dit soort water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Hellendoorn

De waterhardheid van het drinkwater in Hellendoorn bedraagt ongeveer 4.90 dH. Dit betekent dat het water vrij zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 4.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 13,96 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-hellendoorn-7447

Bekijk installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Remon Waterontharders Kupa
 • Lubron Proline SXT2
 • Apic Melite
 • General electric GE-45HF
 • Erie Maxima Eco32

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Soft) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zodoende vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hellendoorn verklein je de dH waarde van 4.90 naar een gezonde 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een voordelige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €975.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1000.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €440,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van meerdere cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Hellendoorn.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met professionals voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €95 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2325 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de doorstroomsnelheid. Naast deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van waterverzachters zijn zo’n €710, zonder installeren. Een slim systeem zit ergens tussen de €1125 en €1900 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Hellendoorn.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Klik dan door naar onze online offerteservice en vraag prijsoverzichten aan bij de beste installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en vandaag nog installateurs, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €160
Mechanische waterontharderVanaf €830
Waterontharder (elektrisch)V.a €940
Reinigingszout€17,50 voor 25 kg
OnderhoudC.a. €80 per 12 maanden
PlaatsingskostenVanaf €160
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Hellendoorn?
De waterhardheid in Hellendoorn bedraagt 4.90 dH. De meting in de provincie Overijssel komt uit op ongeveer 7.12 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen een zachte huid en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld comfortabel douchen, meer smaak aan koffie en thee, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het systeem gereinigd middels een regeneratie behandeling. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet je zeker niet overslaan. Ontharders met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone installatie is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Hellendoorn.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een lekkere watersmaak, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, altijd een schone en zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie