Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zwartewaterland

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, water met een vreemde smaak of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.50 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Zwartewaterland heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website lees je handige informatie over de waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.50 dH in Zwartewaterland.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld apparaten die slecht werken en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: lagere energierekening, een glanzende vaat en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €350 op jaarbasis.

Snel naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid ZwartewaterlandHoe functioneert zo’n installatie?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteZwartewaterland
Postcode8064
Gem. Gasverbruik M31500 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30500 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

De voordelen van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Zwartewaterland

Wil jij ook af van huidirritaties of bittere smakende thee? Een toenemende groep huizenbezitters installeren een innovatieve waterontharder. Dit product haalt kalk en magnesium uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je hebt minder wasmiddelen nodig, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een lagere energierekening. In en rondom gemeente Zwartewaterland kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Zwartewaterland hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Beste ontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals strijkijzers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals boilers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Zwartewaterland?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Zwartewaterland. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel een mooie besparing op de energierekening en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Zwartewaterland ontvangt een waterhardheid van 7.50. Dit houdt in matig hard water.
 • Het effect daarvan verschilt erg per persoon.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn een beter presterende CV-ketel, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Belangrijk: dit soort water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Zwartewaterland

De waterhardheid van het leidingwater in Zwartewaterland ligt op ong. 7.50 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-zwartewaterland-8064

Vind een vakman in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Waterluxe Combi 25
 • Boshuis Duolux plus 200
 • Detandt-Simon Primo 20
 • Erie Slimline Eco24
 • North Star 17UD

Zo werkt een waterverzachter

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterontharders (van merken zoals North Star) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op basis daarvan wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Zwartewaterland voer je de dH waarde terug van 7.50 naar een gezonde 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per week worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik is afhankelijk van de totale waterconsumptie, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een voordelige prijs, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €960.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1050.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €360,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Zwartewaterland.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-specialisten voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €155 voor een magnetische ontharder tot wel €1925 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van waterontkalkers beginnen bij €780, exclusief installatiekosten. Een systeem met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1300 en €2000 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Zwartewaterland.

Weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de prijzen bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en zonder kosten monteurs, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €105
Waterontharder (mechanisch)Circa €720
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1010
Onthardingstabletten€15 voor 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €95 op jaarbasis
PlaatsingskostenV.a €240
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Zwartewaterland?
De hardheid van het kraanwater in Zwartewaterland bedraagt 7.50 dH. De referentiewaarde in de provincie Overijssel schatten we op 7.12 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en het textiel gaat langer mee.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Zoals minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, zijdezachte kleding en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium deeltjes worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt a.d.h.v. zouttabletten. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Zwartewaterland.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: lager energieverbruik, een betere smaak van het water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, stukken minder last van kalkaanslag, een super zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie