Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Haaksbergen

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, verstopte leidingen of een droge huid? Waarschijnlijk komt dat door hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.30 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterontharder in Haaksbergen maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Op deze website check je praktische informatie over de waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 7.30 dH in Haaksbergen.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als een droge huid en hoger gasverbruik.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in een besparing op de energierekening, een zachte huid na bad of douche en minder poetsen en boenen.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €335 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid HaaksbergenZo werkt een waterontharderInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOverijssel
GemeenteHaaksbergen
Postcode7481
Gem. Gasverbruik M31580 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32600 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Smaakvol water.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Strepen op de ramen.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Haaksbergen

Wil je definitief afrekenen met een droge, geïrriteerde huid en hoog shampoo/zeepverbruik? Steeds meer woningeigenaren plaatsen een goede waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op douchekop, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, een glanzende vaat en een efficiëntere warmteoverdracht. In en rondom gemeente Haaksbergen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Haaksbergen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Aanbieding ontkalker.

VoordeelUitleg
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals wasmachines werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Haaksbergen?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Haaksbergen. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Haaksbergen zit met een waterhardheid van 7.30. Dit staat voor matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld gunstig energieverbruik, smaakvol water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Haaksbergen

De waterhardheid van het water in Haaksbergen ligt op ong. 7.30 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-haaksbergen-7481

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Remon Waterontharders Neva XL
 • Lubron Easysoft 450 SXT2
 • Amysoft C-200
 • Hattem BLU B65
 • Puricom Stratos UFW25

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua-o-Matic) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Haaksbergen minimaliseer je de dH waarde van 7.30 naar een Dh onder de 2. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen 2 soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een concurrerend tarief, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €910.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1300.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het regeneratieprocesniet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Haaksbergen.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Wij koppelen je aan product-experts voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €85 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2000 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van het merk, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van waterontharders starten vanaf €670 (zonder installatiewerk). Een luxe systeem heeft een prijskaartje tussen de €1575 en €1850 incl. installatie. In de tabel hieronder bieden we de actuele kosten van een waterontharder in Haaksbergen.

Overweeg je om een waterontkalker te laten installeren? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en achterhaal de kosten bij erkende installateurs. Zo kan men makkelijk en gratis installatiebedrijven, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €105
Mechanische waterontharderCirca €690
Waterontharder (elektronisch)Circa €1020
Regeneratiezout€40 voor 75 kilo
OnderhoudstarievenV.a €85 per 12 maanden
PlaatsingBegint bij €220
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Haaksbergen?
De hardheid van het leidingwater in Haaksbergen komt uit op ong. 7.30 dH. De waarde in de provincie Overijssel is ongeveer 7.12 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als lagere energiekosten en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je met name een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. een zachte huid, smaakvoller water, kleding dat langer meegaat en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium delen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder wordt het filter schoongespoeld door gebruik te maken van zouttabletten. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Haaksbergen.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekker water uit de kraan, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, stukken minder last van kalkaanslag, zachter wasgoed, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie