Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Enschede

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, apparaten die slecht werken of een erg droge huid? De reden daarvan is vaak hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 8.50 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Enschede maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Op deze pagina bekijk je belangrijke informatie aangaande waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 8.50 dH in Enschede.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld irritaties aan de huid en hoge stookkosten.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor efficiëntere warmteoverdracht, water met een lekkere smaak en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €275 per 12 maanden.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid EnschedeWerking eenvoudig uitgelegdDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOverijssel
GemeenteEnschede
Postcode7524
Gem. Gasverbruik M31150 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27800 kWh
Gem. Waterhardheid8.50 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Enschede

Ben jij ook klaar met een inefficiënte hr-ketel of kalkstrepen op ramen? Veel huishoudens bestellen een slimme waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk uit kraanwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag meer, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zachtere was en lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Enschede kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Enschede gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Milieuvriendelijke ontkalker.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers hebben minder last van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Enschede?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Enschede. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot smaakvol water en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Enschede ontvangt een waterhardheid van 8.50. Concreet: matig hard water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld maandelijks lagere energielasten, betere smaak van water en textiel slijt minder snel.
 • Opmerking: dit soort water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Enschede

De waterhardheid van het drinkwater in Enschede is om en nabij de 8.50 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 8.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 24,21 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-enschede-7524

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Remon Waterontharders Sava
 • Mooiwater Medium+
 • Watertotaal Euro Twin 80
 • Euro Twin 25
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 10

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De meeste waterontharders (van bijv. Pentair Fleck) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Enschede verlaag je de dH waarde van 8.50 naar een zachte 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden 2 installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €800.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1075.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €380,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Enschede.

Ook klaar met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De prijs van een ontharder zijn nogal verschillend. Dit loopt van €70 voor magnetische ontharders tot ruim €2225 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van ontharders starten bij €650 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1275 en €2200 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel bekijk je de geschatte kosten van een waterontharder in Enschede.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Open onze waterontharder-vergelijker en check de huidige kosten bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe supersnel vakmannen, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €60
Mechanische waterontharderBegint bij €690
Elektronische waterontharderRond de €940
Regeneratiezout€15 per 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Rond de €105 op jaarbasis
PlaatsingskostenBegint bij €240
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Enschede?
De hardheid in Enschede is ongeveer 8.50 dH. Het gemiddelde in de provincie Overijssel is circa 7.12 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor efficiëntere verwarming en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. een minder droge huid, fris kraanwater, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt aan de hand van zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Enschede.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en smaakvol water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie