Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Borne

Heb je last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, verstopte leidingen of irritaties aan de huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 9.30 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Borne leidt tot kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten tref je belangrijke info over de waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 9.30 dH in Borne.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als aanslag op servies en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in lagere energiekosten, een zachte huid en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €290 per jaar.

Lees verder over: Waterontharder kooptipsVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid BorneZo werkt een waterontharderBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteBorne
Postcode7621
Gem. Gasverbruik M31440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31400 kWh
Gem. Waterhardheid9.30 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Een zachte huid.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Irritaties aan de huid.
 • Glascorrosie.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Borne

Heb je last van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en bittere smakende thee? Een groeiend aantal mensen installeren een elektrische waterontharder. Zo’n systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid en structureel lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Borne vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Borne wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke waterverzachter.

VoordeelUitleg
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals waterkokers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Borne?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Borne. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Borne heeft een gemeten waterhardheid van 9.30. Concreet: hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere gunstig energieverbruik, een glanzende vaat en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Belangrijk: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Borne

De waterhardheid van het leidingwater in Borne is om en nabij de 9.30 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 9.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,49 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-borne-7621

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak geplaatste ontharders

 • Waterboss Microboss CMB410n
 • Lubron Easysoft 1100 SXT2
 • Kinetico Essential 17
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 25
 • Delta Duplex duet

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterontharders (van bijv. Honeywell) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Borne reduceert je de dH waarde van 9.30 naar een Dh van ongeveer 2.5. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. Elke week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van grootte van het huishouden, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een voordelige prijs, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €780.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1300.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €420,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van meerdere cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Borne.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-experts voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €125 voor een magnetische ontharder tot ruim €1925 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en het vermogen. Behalve deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van dergelijke installaties starten vanaf €780 (zonder installatiewerk). Een luxe apparaat zit ergens tussen de €1400 en €2075 (met montage inbegrepen). In het volgende schema vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Borne.

Kijk jij ook naar de opties om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en check de huidige prijzen bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en kosteloos merken, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €95
Mechanische waterontharderCirca €750
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1190
Zouttabletten€25 per 50 kilo
OnderhoudscontractC.a. €90 op jaarbasis
PlaatsingskostenCirca €260
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Borne?
De hardheid in Borne komt uit op ong. 9.30 dH. Dit cijfer in de provincie Overijssel is grofweg 7.12 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Denk aan prettige douchebeurt, betere smaak van water, extra schoon servies en minder poets- en boenwerk. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongespoeld d.m.v. zout. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Borne.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. efficiëntere warmteoverdracht, smaakvol water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, extra schoon servies, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie