Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Dinkelland

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.80 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Dinkelland resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl check je bruikbare informatie aangaande waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.80 dH in Dinkelland.
 • Hierdoor ontstaan onder andere een witte aanslag op het glaswerk en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: een besparing op de energierekening, zacht en fris water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €300 per jaar.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid DinkellandWerkingGeschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7591
Gem. Gasverbruik M31890 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35900 kWh
Gem. Waterhardheid6.80 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Besparing op de energierekening.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Dinkelland

Heb je last van een onnodig hoge energierekening en/of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Een groeiend aantal Hollanders en Belgen kiezen een betrouwbare waterontharder. Deze installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, water met een lekkere smaak en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de buurt van de gemeente Dinkelland werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Dinkelland gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Professionele waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of een glaasje water smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Dinkelland?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Dinkelland. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel smaakvoller water en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Dinkelland kent een waterhardheid van 6.80. Definitie: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere kalkvrije leidingen, kleding en ander textiel gaat langer mee en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Dinkelland

De waterhardheid van het leidingwater in Dinkelland bedraagt circa 6.80 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,37 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-dinkelland-7591

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Waterboss 700 CWB700n
 • BWT Aquadial softlife bio 25
 • Boshuis iQualQ Combi 200
 • BWT AQA life
 • Boshuis Duolux plus 400

Hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Honeywell) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Dinkelland voer je de dH waarde terug van 6.80 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden twee machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een gunstige prijs, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. Dit systeem is beschikbaar vanaf €880.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1300.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van twee cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Dinkelland.

Jouw hele huis kalkvrij?

Kom in contact met specialisten voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een ontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €160 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1800 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en het vermogen. Behalve deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van dergelijke installaties zijn zo’n €840 (zonder installatiewerk). Een goed systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1275 en €1775 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder check je de huidige kosten van een waterontharder in Dinkelland.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Open onze waterontharder-vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk supersnel experts, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €95
Mechanische waterontharderBegint bij €680
Elektrische waterontharderC.a. €920
Regeneratiezout€40 per 75 kilo
OnderhoudscontractVanaf €130 op jaarbasis
PlaatsingC.a. €275
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Dinkelland?
De hardheid van het leidingwater in Dinkelland ligt op 6.80 dH. De waarde in de provincie Overijssel schatten we op 7.12 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals een glanzende vaat en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Bijv. comfortabel douchen, zacht en fris water, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium elementen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars weer opgeladen a.d.h.v. regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigd apparaat is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Dinkelland.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: lager energieverbruik, lekker water uit de kraan, minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding die langer mooi blijft, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie