Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Olst-Wijhe

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of een droge huid? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.20 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Olst-Wijhe resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl lees je waardevolle informatie over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.20 dH in Olst-Wijhe.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als slecht functionerende apparaten en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere stookkosten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €350 per 12 maanden.

Klik door naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Olst-WijheFunctioneringGeschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOverijssel
GemeenteOlst-Wijhe
Postcode8130
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30800 kWh
Gem. Waterhardheid7.20 dH

Het effect van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een irriterende huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Bittere thee en koffie.

Gratis offertes voor een waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Olst-Wijhe

Heb je last van geïrriteerde huid en water uit de kraan met een vreemd smaakje? Meer en meer huizenbezitters kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Zo’n systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, Geen glascorrosie of witte aanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een gunstig energieverbruik. In en rondom gemeente Olst-Wijhe zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Olst-Wijhe gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Zuinigste verzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatje verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals HR-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. strijkijzers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Olst-Wijhe?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Olst-Wijhe. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Olst-Wijhe zit met een waterhardheid van 7.20. Dit staat voor matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. een beter presterende CV-ketel, zachter wasgoed en geen strepen meer op glas en lak.
 • Opmerking: water met deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Olst-Wijhe

De waterhardheid van het drinkwater in Olst-Wijhe bedraagt ongeveer 7.20 dH. Dit houdt in dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,51 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-olst-wijhe-8130

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 10
 • Euro Twin 10
 • BWT AQA life
 • Euro Combi 25 Fleck
 • Atag Descale 10

Hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua-o-Matic) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door dat proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Olst-Wijhe verklein je de dH waarde van 7.20 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een schappelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €780.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. De voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1275.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €420,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een meerdere cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens de regeneratiecyclustijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Olst-Wijhe.

Jouw hele huis kalkvrij?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €150 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1400 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in waterontkalkers beginnen bij €730, exclusief installatiekosten. Een slim systeem heeft een prijskaartje tussen de €1575 en €2250 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder tref je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Olst-Wijhe.

Nieuwsgierig wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Surf verder naar onze handige offerte-service en vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende installateurs. Zo kan je makkelijk en zonder kosten merken, soorten ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €130
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €820
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €990
Zouttabletten€17,50 voor 25 kg
Onderhoud (indicatie)Circa €160 (jaarbasis)
InstallatiekostenCirca €200
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Olst-Wijhe?
De hardheid van het kraanwater in Olst-Wijhe ligt op 7.20 dH. Het gemiddelde in de provincie Overijssel is om en nabij de 7.12 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals een zachte huid na bad of douche en minder poetsen en boenen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld geen droge huid na het douchen, fris kraanwater, zijdezachte kleding en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium bouwstenen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels weer opgeladen a.d.h.v. de regeneratie functie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die echter werken op een andere wijze. Het effect van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigd apparaat is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Olst-Wijhe.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: lagere energierekening, betere smaak van water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, minder last van kalkaanslag, een zijdezachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie