Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hof van Twente

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, glascorrosie, bittere thee of geïrriteerde huid? De kans is groot dat dit komt door de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.60 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Hof van Twente heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier check je uitgebreide informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 6.60 dH in Hof van Twente.
 • Dit kan leiden tot situaties als slecht werkende huishoudelijke apparaten en een hoge energierekening.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn verlaging van de maandlasten voor energie, zachter wasgoed en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €310 per 12 maanden.

Snel naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid Hof van TwenteHoe werkt het?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode7471
Gem. Gasverbruik M31680 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32600 kWh
Gem. Waterhardheid6.60 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Huidirritaties.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Hof van Twente

Heb jij genoeg van droge haren na een douchebeurt en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Een aanzienlijk aantal mensen nemen een innovatieve waterontharder. Dit product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zijdezachte kleding en huid en een verlaging van de energielasten. In de omgeving van de gemeente Hof van Twente opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Hof van Twente hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Professionele ontkalker.

PluspuntUitleg
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals CV-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld boilers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Hof van Twente?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Hof van Twente. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Hof van Twente zit met een waterhardheid van 6.60. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is erg persoonlijk.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, heerlijk zachte kleding en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Belangrijk: water uit deze categorie kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Hof van Twente

De waterhardheid van het leidingwater in Hof van Twente is om en nabij de 6.60 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,80 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-hof-van-twente-7471

Vaak geplaatste ontharders

 • Remon Waterontharders Neva
 • Atag Descale 10
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 10
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met groot zoutvat
 • BWT Bestsoft 11

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Het gros van de waterontharders (van merken als Siata) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zodoende wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hof van Twente minimaliseer je de dH waarde van 6.60 naar een zachte 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. Elke week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan twee producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een interessant tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €930.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Het voordeel is: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1225.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €380,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Hof van Twente.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Wij koppelen je aan specialisten voor een demo.

Hoeveel kost zo’n machine?

De totale kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €90 voor een magnetische ontharder tot ruim €1450 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de inhoud van het systeem. Naast deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van waterontkalkers lopen op vanaf €760, zonder installeren. Een slimme installatie kost gemiddeld tussen de €1625 en €1725 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Hof van Twente.

Overweeg je om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze handige offerte-service en bekijk actuele tarieven bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos supersnel installatiebedrijven, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €135
Mechanische waterontharderV.a €670
Elektrische waterontharderV.a €1170
Zout€30 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)Circa €105 (jaarbasis)
PlaatsingskostenV.a €190
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Hof van Twente?
De hardheid in Hof van Twente is plus minus 6.60 dH. De tabelwaarde in de provincie Overijssel is plus minus 7.12 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor verminderde eczeem klachten en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor het comfort. Onder andere een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en minder poets- en boenwerk. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium onderdelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd via zout. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Hof van Twente.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, het is goed voor de huid/haar, stukken minder last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie