Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Almelo

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, apparaten die slecht werken of een droge huid? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.80 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Almelo zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten lees je belangrijke informatie over de waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.80 dH in Almelo.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere strepen op je ruiten en matig presterende cv installaties.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: apparatuur die langer meegaat, smaakvol water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €330 per jaar.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid AlmeloHoe functioneert zo’n installatie?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOverijssel
GemeenteAlmelo
Postcode7604
Gem. Gasverbruik M31350 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27700 kWh
Gem. Waterhardheid7.80 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Almelo

Wil jij ook af van slecht functionerende apparaten en/of bittere smakende thee? Een toenemende groep huizenbezitters kiezen een goede waterontharder. Een dergelijk systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, geen strepen meer op glas en lak, smaakvol water en apparatuur die langer meegaat. In de omgeving van de gemeente Almelo zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Almelo hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Aanbieding waterverzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals wasmachines worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals koffiezetapparaten. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Almelo?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Almelo. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel zacht en fris water en je hebt minder wasmiddelen nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Almelo heeft een gemeten waterhardheid van 7.80. Definitie: matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere maandelijks lagere energielasten, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Almelo

De waterhardheid van het water in Almelo is 7.80 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,21 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-almelo-7604

Vind een vakman in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Waterboss 900
 • Remon Waterontharders Tisa
 • Boshuis Duolux plus 200
 • Apic Melite
 • Culligan Global Cabinet

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als BWT) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Almelo voer je de dH waarde terug van 7.80 naar een Dh van ongeveer 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. Wekelijks moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We behandelen twee producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke tarief, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €800.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. Beschikbaar vanaf €1250.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €420,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van deze tweede cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Almelo.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De investering van een waterontharder zijn erg wisselend. Van €90 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1875 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van deze systemen starten bij €800, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1225 en €1725 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in Almelo.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en zonder kosten monteurs, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €70
Waterontharder (mechanisch)Circa €840
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1100
Tabletten€40 per 75 kilo
OnderhoudskostenC.a. €160 per 12 maanden
MontagekostenC.a. €260
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Almelo?
De hardheid van het leidingwater in Almelo schatten we op 7.80 dH. De tabelwaarde in de provincie Overijssel bedraagt 7.12 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld comfortabel douchen, fris kraanwater, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze hars. In een eventuele tweede cilinder wordt het filter schoongespoeld door gebruik te maken van een speciaal regeneratie moment. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is nodig voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Almelo.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: gunstig energieverbruik, een betere smaak van het water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zijdezachte kleding, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie