Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Rijssen-Holten

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, smerig water of huidirritaties? Waarschijnlijk komt dat door te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 5.60 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Rijssen-Holten maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl check je uitgebreide informatie alle mogelijke waterverzachters: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 5.60 dH in Rijssen-Holten.
 • Dit kan zorgen voor problemen als strepen op je ruiten en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn een besparing op de energierekening, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poetsen en boenen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €305 per jaar.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid Rijssen-HoltenHoe werkt het?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteRijssen-Holten
Postcode7461
Gem. Gasverbruik M31630 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31300 kWh
Gem. Waterhardheid5.60 dH

Pluspunten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Water met een vreemde smaak.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Rijssen-Holten

Heb je last van apparaten die slecht werken of wit uitslaande wanden en tegels? Een aanzienlijk aantal mensen installeren een professionele waterontharder. Dit systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, water met een lekkere smaak en een beter presterende CV-ketel. In en rondom gemeente Rijssen-Holten zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Rijssen-Holten gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Milieuvriendelijke ontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Rijssen-Holten?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Rijssen-Holten. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel smaakvoller water en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Rijssen-Holten heeft een waterhardheid van 5.60. Concreet: zacht water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld efficiëntere warmteoverdracht, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Opmerking: dit soort water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Rijssen-Holten

De waterhardheid van het water in Rijssen-Holten bedraagt circa 5.60 dH. Dit wil zeggen dat het water zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 5.60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 15,95 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-rijssen-holten-7461

Vergelijk prijzen in de regio

Bekende modellen en merken

 • Remon Waterontharders Kupa XL
 • Watergenius Blue Line Basic
 • Calex Calex 15L
 • Aquarex IMP Pro 26
 • Boshuis Combilux plus 100

Technische uitleg werking waterverzachter

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterontharders (van merken zoals GE) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Rijssen-Holten verlaag je de dH waarde van 5.60 naar een gezonde 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het resterende kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen twee machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerend tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €800.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De minpunten zijn: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1025.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €390,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van de 2e cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens de regeneratiecycluseven geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Rijssen-Holten.

Ook klaar met kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Van €55 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2000 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van waterontkalkers zijn zo’n €840, zonder installeren. Een uitgebalanceerd systeem varieert tussen ongeveer €1400 en €1825 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de geschatte kosten van een waterontharder in Rijssen-Holten.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Probeer dan onze handige offerte-service en achterhaal de kosten bij professionele installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en direct installatiebedrijven, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €70
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €750
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1090
Onthardingstabletten€50 per 100 kilo
OnderhoudV.a €135 per beurt
InstallatieC.a. €260
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Rijssen-Holten?
De hardheid van het water in Rijssen-Holten is om en nabij de 5.60 dH. Dit cijfer in de provincie Overijssel ligt op 7.12 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als een glanzende vaat en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan minder huidirritatie na het douchen, fris kraanwater, kleding die langer mooi blijft en minder schoonmaakwerkzaamheden. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium deeltjes worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongespoeld middels een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone machine is nodig voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Rijssen-Holten.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie