Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Deventer

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, aanslag op servies, slecht functionerende apparaten of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.30 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterontharder in Deventer zorgt voor kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina verzamel je uitgebreide info over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 7.30 dH in Deventer.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als een droge huid en verstopte leidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn efficiëntere warmteoverdracht, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €270 per jaar.

Klik door naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid DeventerWerkingGemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteDeventer
Postcode7418
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26800 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

Pluspunten van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een erg droge huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Bittere smakende thee.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Deventer

Zit jij thuis ook met een te hoge stroomrekening of glascorrosie? Een aanzienlijk aantal huishoudens installeren een betrouwbare waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt kalk uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, betere smaak van water en een gunstig energieverbruik. In de gemeente Deventer kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Deventer was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Professionele ontharder.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals wasmachines zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of een glaasje water smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen koffiezetapparaten. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Deventer?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Deventer. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor smaakvol water en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Deventer ontvangt een waterhardheid van 7.30. Dit staat voor matig hard water.
 • Het effect daarvan is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn apparatuur die langer meegaat, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Uit de test: dit type water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Deventer

De waterhardheid van het leidingwater in Deventer is ongeveer 7.30 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-deventer-7418

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Remon Waterontharders Kama
 • Erie Slimline Eco11
 • BWC Omega Jubileum 400
 • Boshuis Combilux plus 150
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Power

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Het gros van de waterontharders (van merken als Durlem) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zodoende ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Deventer minimaliseer je de dH waarde van 7.30 naar een zachte 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. Elke week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Beschikbaar vanaf €870.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1200.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is circa €430,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Deventer.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met experts voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een ontharder variëren nogal. Dit loopt van €50 voor magnetische ontharders tot een slordige €1675 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. In aanvulling op deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van waterontharders beginnen vanaf ongeveer €680, zonder installeren. Een geavanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1100 en €2050 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Deventer.

Benieuwd naar de kosten om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Gebruik dan onze vergelijkingstool en bekijk actuele kosten bij erkende installateurs. Zo kan je gemakkelijk en vandaag nog installateurs, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €115
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €720
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1100
Onthardingstabletten€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudscontractCirca €120 per beurt
MontagekostenBegint bij €190
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Deventer?
De hardheid van het leidingwater in Deventer is ongeveer 7.30 dH. De tabelwaarde in de provincie Overijssel bedraagt 7.12 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij vinden dat je vooral een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan comfortabel douchen, smaakvoller water, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars worden schoongespoeld via geplande regeneratie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Systemen met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Deventer.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, smaakvoller water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie