Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Staphorst

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of koffie of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.50 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Staphorst resulteert in kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Via onze adviseurs check je waardevolle info met betrekking tot waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.50 dH in Staphorst.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals wit uitslaande wanden en tegels en een hoge energierekening.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: een besparing op de energierekening, zijdezachte kleding en huid en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €335 op jaarbasis.

Klik door naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid StaphorstTechnische uitleg werkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOverijssel
GemeenteStaphorst
Postcode7951
Gem. Gasverbruik M31830 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34800 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

Het effect van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Glascorrosie.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Staphorst

Zit jij in de woning ook met situaties als een erg droge huid en water uit de kraan met een vreemd smaakje? Steeds meer huizenbezitters plaatsen een elektrische waterontharder. Deze installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, je hebt minder wasmiddelen nodig, een glanzende vaat en kalkvrije leidingen. In de buurt van de gemeente Staphorst zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Staphorst hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Ontkalker informatie.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals vaatwassers hebben minder last van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld boilers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Staphorst?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Staphorst. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor smaakvol water en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Staphorst ontvangt een waterhardheid van 7.50. Dit staat voor matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt comfort.
 • Onder andere apparatuur gaat langer mee, smaakvol water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Noemenswaardig: dit soort water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Staphorst

De waterhardheid van het water in Staphorst is om en nabij de 7.50 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-staphorst-7951

Vraag prijzen op in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Watergenius Blue Line Advance
 • Euro Combi compact 25
 • Erie Slimline Eco11
 • Delta Tibera
 • Euro Combi Simplex 5 liter

Hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterontharders (van bijv. Siata) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Staphorst reduceer je de dH waarde van 7.50 naar een gezonde 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Eens per week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerende prijs, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €875.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1125.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €350,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een deze tweede cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Staphorst.

Een woning zonder kalkaanslag?

Kom in contact met product-experts voor montage.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Van €100 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2075 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van waterontkalkers starten vanaf €670 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1350 en €1725 incl. installatie. In de onderstaande tabel check je de geschatte kosten van een waterontharder in Staphorst.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan men eenvoudig en gratis experts, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €100
Waterontharder (mechanisch)C.a. €800
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €980
Onthardingszout€17,50 per 25 kilo
OnderhoudV.a €90 p/jaar
PlaatsingCirca €175
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Staphorst?
De hardheid van het kraanwater in Staphorst is circa 7.50 dH. De tabelwaarde in de provincie Overijssel komt uit op ongeveer 7.12 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor verminderde eczeem klachten en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan een minder droge huid, smaakvoller water, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit regelt men doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats via het regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde installatie is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Staphorst.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie