Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hengelo

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, dichtslibbende waterleidingen of irritaties aan de huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.50 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Hengelo leidt tot kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je belangrijke informatie alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.50 dH in Hengelo.
 • Dit kan leiden tot situaties als kalkstrepen op ramen en slecht functionerende HR-ketel.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: apparatuur die langer meegaat, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en het textiel gaat langer mee.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €265 per jaar.

Snel naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid HengeloWerkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOverijssel
GemeenteHengelo
Postcode7554
Gem. Gasverbruik M31350 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28300 kWh
Gem. Waterhardheid6.50 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Hengelo

Zit jij thuis ook met een inefficiënte hr-ketel en kalkaanslag op de verwarmingselementen? Een toenemende groep woningeigenaren installeren een betrouwbare waterontharder. Een dergelijke installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, minder poetsen en boenen, zacht en fris water en een beter presterende CV-ketel. In en rondom gemeente Hengelo vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Hengelo was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele verzachter.

PluspuntBeschrijving
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals koffiezetapparaten hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Hengelo?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Hengelo. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel apparatuur die langer meegaat en geen strepen meer op glas en lak. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Hengelo ontvangt een waterhardheid van 6.50. Dit staat voor matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is nogal subjectief.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan lager energieverbruik, lekkere watersmaak en textiel slijt minder snel.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Hengelo

De waterhardheid van het drinkwater in Hengelo is om en nabij de 6.50 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,51 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-hengelo-7554

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Remon Waterontharders Tisa
 • Kinetico Essential 8
 • Lubron Proline Classic
 • Waterluxe Duo 7
 • Delta Ontario duplex

Hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Kenmore) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Hengelo verklein je de dH waarde van 6.50 naar een acceptabele 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden twee installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Te bestellen vanaf c.a. €920.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1100.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €430,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Hengelo.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Ontvang contactgegevens van specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €115 voor een magnetische ontharder tot ruim €1725 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De kosten hangen af van het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de capaciteit van het systeem. Buiten deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van dergelijke installaties lopen op vanaf €820 (zonder installatiewerk). Een goede installatie varieert tussen ongeveer €1225 en €2100 (met montage inbegrepen). In het volgende schema achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Hengelo.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Open onze vergelijker en check de huidige kosten bij toonaangevende installateurs. Zo kan je zonder problemen en vandaag nog installatiebedrijven, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €150
Waterontharder (mechanisch)C.a. €670
Elektronische waterontharderCirca €1190
Onthardingstabletten€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudV.a €100 p/jaar
MontageBegint bij €160
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Hengelo?
De hardheid in Hengelo is circa 6.50 dH. De referentiewaarde in de provincie Overijssel is circa 7.12 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je overwegend een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. comfortabel douchen, zacht en smaakvol water, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen aan de hand van het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde installatie is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Hengelo.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. lager stroom- en gasverbruik, fris kraanwater, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachter wasgoed, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie