Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oldenzaal

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, smerig water of een irriterende huid? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 8.50 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Oldenzaal leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je bruikbare informatie over diverse types waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 8.50 dH in Oldenzaal.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als strepen op je ruiten en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in efficiëntere verwarming, zacht en smaakvol water en het textiel gaat langer mee.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €255 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid OldenzaalWerkingInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteOldenzaal
Postcode7574
Gem. Gasverbruik M31460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29600 kWh
Gem. Waterhardheid8.50 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zacht en fris water.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Oldenzaal

Heb je in huis last van een droge, geïrriteerde huid of hoog shampoo/zeepverbruik? Een toenemende groep Hollanders en Belgen nemen een goede waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, betere smaak van water en apparatuur die langer meegaat. In de buurt van de gemeente Oldenzaal zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Oldenzaal gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Aanbieding verzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatje verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals waterkokers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. HR-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Oldenzaal?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Oldenzaal. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor zachter wasgoed en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Oldenzaal ontvangt een waterhardheid van 8.50. Dat betekent matig hard water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere structureel lagere energiekosten, lekkere watersmaak en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Belangrijk: dit soort water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Oldenzaal

De waterhardheid van het leidingwater in Oldenzaal bedraagt ongeveer 8.50 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 8.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 24,21 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-oldenzaal-7574

Bekende modellen en merken

 • SoluCalc SoluCalc
 • Delta Escalda
 • Ecowater eVOLUTION 500 Power
 • Lubron Easysoft 450 SXT2
 • Puricom Stratos UFW25

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Honeywell) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Middels deze handeling wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oldenzaal reduceer je de dH waarde van 8.50 naar een gezonde 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijk tarief, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €750.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1125.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €375,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een deze tweede cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Oldenzaal.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Neem contact op met erkende adviseurs voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Van €85 voor magnetische ontharders tot wel €1400 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het merk, 1 of 2 cilinders en de omvang van het systeem. Behalve deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in waterontharders starten bij €750, excl. installatie. Een apparaat met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1150 en €2025 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Oldenzaal.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Probeer dan onze online offerteservice en vraag prijsoverzichten aan bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en direct modellen, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €60
Mechanische waterontharderC.a. €810
Waterontharder (elektrisch)Circa €1010
Zout€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudskostenV.a €115 op jaarbasis
PlaatsingskostenBegint bij €160
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Oldenzaal?
De hardheid van het kraanwater in Oldenzaal ligt op 8.50 dH. De waarde in de provincie Overijssel schatten we op 7.12 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals apparatuur die langer meegaat en geen glascorrosie of witte aanslag.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
In de basis geldt: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je altijd een waterontharder moet installeren voor het comfort. Zoals minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder worden de harskorrels weer opgeladen a.d.h.v. een speciaal regeneratie moment. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Oldenzaal.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: lagere stookkosten, fris kraanwater, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie