Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zwolle

Wil jij ook af van kalkaanslag, aanslag op servies, verstopte leidingen of een erg droge huid? Dit heeft wellicht te maken met de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.70 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterontharder in Zwolle resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl lees je nuttige informatie over diverse types waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 7.70 dH in Zwolle.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals onnodig veel zeepverbruik en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zachter wasgoed en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €290 op jaarbasis.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid ZwolleTechnische detailsKostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteZwolle
Postcode8021
Gem. Gasverbruik M31170 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25800 kWh
Gem. Waterhardheid7.70 dH

De voordelen van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Lagere energierekening.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Zwolle

Wil je definitief afrekenen met slecht werkende huishoudelijke apparaten of extra zeep en shampoo nodig? Flink wat huizenbezitters kiezen een elektrische waterontharder. Zo’n installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zacht en smaakvol water en een verlaging van de energielasten. In de buurt van de gemeente Zwolle zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Zwolle hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Goedkoopste ontharder.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals Quookers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen koffiezetapparaten. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Zwolle?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Zwolle. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel een besparing op gas- en stroomverbruik en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Zwolle kent een waterhardheid van 7.70. Dit staat voor matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. lagere stookkosten, zacht en fris water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Zwolle

De waterhardheid van het water in Zwolle ligt op ong. 7.70 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,93 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-zwolle-8021

Vraag prijzen op in de regio

Veel gekozen merken

 • Watergenius Blue Line Max
 • Puricom Stratos UFW15
 • Wateronthardershop Euro Combi 25 Fleck 5600SXT
 • Kinetico 2050C
 • Erie Maxima Eco20

Hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals GE) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op deze wijze zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Zwolle verlaag je de dH waarde van 7.70 naar een zachte 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke tarief, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €770.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. Nadelen: de duurdere prijzen, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1275.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €430,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van de 2e cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Zwolle.

Reken af met kalk!

Wij koppelen je aan professionals voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €155 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2175 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter. Behalve deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van dergelijke installaties beginnen bij €820, zonder installeren. Een geavanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1475 en €1700 (met montage inbegrepen). In het volgende schema vind je de geschatte kosten van een waterontharder in Zwolle.

Kijk jij ook naar de opties om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Surf verder naar onze vergelijkingstool en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Zo kan men zonder gedoe en snel specialisten, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €120
Mechanische waterontharderCirca €870
Waterontharder (elektronisch)Circa €1200
Regeneratiezout€45 per 100 kilo
OnderhoudskostenV.a €120 op jaarbasis
MontagekostenCirca €200
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Zwolle?
De hardheid van het water in Zwolle is plus minus 7.70 dH. De meting in de provincie Overijssel schatten we op 7.12 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen verlaging van de maandlasten voor energie en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld prettige douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder poets- en boenwerk. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars weer opgeladen middels het regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schoon apparaat is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Zwolle.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energierekening, fris kraanwater, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, zachter wasgoed, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie