Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Horst aan de Maas

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, glascorrosie, slecht functionerende apparaten of droog haar na het douchen? Dit heeft vaak te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.34 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Horst aan de Maas maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs lees je bruikbare info over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.34 dH in Horst aan de Maas.
 • Dit kan leiden tot situaties als slecht functionerende apparaten en hoger gasverbruik.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €225 per jaar.

Lees verder over: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid Horst aan de MaasFunctioneringInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5865
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35200 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Strepen op je ruiten.
 • Te veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Horst aan de Maas

Heb jij genoeg van een te hoge stroomrekening en hoog shampoo/zeepverbruik? Steeds meer huishoudens nemen een slimme waterontharder. Een dergelijk systeem haalt kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zacht en fris water en lagere stookkosten. In de omgeving van de gemeente Horst aan de Maas zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterontharder in Horst aan de Maas heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Goede waterontharder.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals strijkijzers hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Horst aan de Maas?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Horst aan de Maas. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel lekkerdere koffie en thee en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Horst aan de Maas ontvangt een waterhardheid van 7.34. Samengevat: matig hard water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zacht en fris water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Belangrijk: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Horst aan de Maas

De waterhardheid van het drinkwater in Horst aan de Maas is 7.34 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-horst-aan-de-maas-5865

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • Judo Judomat Kompakt 60 M-KB
 • Waterluxe Duo 12
 • Euro Twin 25
 • Lubron Easysoft 750 Classic
 • Atag Descale 10

Hoe werkt de waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterontharders (van bijv. Van Marcke) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Horst aan de Maas reduceer je de dH waarde van 7.34 naar een gezonde 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er bestaan twee soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een voordelige prijs, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €890.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1150.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €420,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Horst aan de Maas.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Wij koppelen je aan specialisten voor montage.

Wat is prijs van zo’n machine?

De prijs van een waterontkalker variëren nogal. De prijzen starten vanaf €160 voor magnetische ontharders tot een slordige €2300 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van waterverzachters beginnen bij €820 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1175 en €1750 inclusief inregelen. In de tabel hieronder vind je de actuele kosten van een waterontharder in Horst aan de Maas.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk supersnel installateurs, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €135
Mechanische waterontharderC.a. €890
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1070
Zouttabletten€25 per 50 kg
OnderhoudV.a €145 per beurt
InstallatieRond de €200
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Horst aan de Maas?
De waterhardheid in Horst aan de Maas is grofweg 7.34 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg komt uit op ongeveer 7.36 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere verminderde eczeem klachten en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je vooral een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan deze korrels. In een additionele cilinder wordt de hars worden schoongespoeld via pekelwater. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigd apparaat is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Horst aan de Maas.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: verlaging van de maandlasten voor energie, een betere smaak van het water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, mooie schone glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie