Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Sevenum

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, smerig water of huidirritaties? Dit heeft wellicht te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 7.34 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterontharder in Sevenum heeft als effect water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina vind je belangrijke informatie aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH in Sevenum.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals kalkstrepen op ramen en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: gunstig energieverbruik, zacht en smaakvol water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €260 per jaar.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid SevenumWerkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5975
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35200 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Het effect van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Lagere energiekosten.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Aanslag op servies.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Sevenum

Ben jij ook klaar met dichtgeslibde leidingen en/of apparatuur dat te snel stuk gaat? Meer en meer huishoudens plaatsen een innovatieve waterontharder. Deze installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, besparen op schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en structureel lagere energiekosten. In de gemeente Horst aan de Maas zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterontharder in Sevenum wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Professionele waterontharder.

PositiefUitleg
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat je minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Sevenum?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Sevenum. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor een lager stroom- en gasverbruik en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Sevenum heeft een waterhardheid van 7.34. Samengevat: matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verkleinen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere apparatuur die langer meegaat, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Sevenum

De waterhardheid van het water in Sevenum is om en nabij de 7.34 dH. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-sevenum-5975

Vergelijk vakmannen in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10
 • Watertotaal Euro Combi Compact 30
 • Ecowater eVOLUTION 200 compact
 • Kinetico Sumo 2
 • Euraqua Europe Pallas Mono mini

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterontharders (van bijv. Van Marcke) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Sevenum reduceert je de dH waarde van 7.34 naar een Dh onder de 2.5. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We behandelen 2 soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een voordelige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €780.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. De minpunten zijn: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1150.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €440,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Sevenum.

Ook klaar met kalkaanslag?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €65 voor een magnetische ontharder tot wel €2075 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in deze systemen starten vanaf €650 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed systeem zit ergens tussen de €1500 en €2100 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel vind je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Sevenum.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je huis te installeren? Gebruik dan onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en kosteloos modellen, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €125
Waterontharder (mechanisch)Rond de €770
Elektrische waterontharderCirca €950
Onthardingstabletten€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudCirca €80 (jaarbasis)
PlaatsingBegint bij €270
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Sevenum?
De hardheid van het water in Sevenum komt uit op ong. 7.34 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg is grofweg 7.36 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals apparatuur die langer meegaat en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Je kunt denken aan een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium elementen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld middels een regeneratie behandeling. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone machine is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Sevenum.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie