Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Grubbenvorst

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, dichtgeslibde leidingen of een erg droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Grubbenvorst resulteert in kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl lees je waardevolle info over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 7.34 dH in Grubbenvorst.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals slecht werkende huishoudelijke apparaten en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn lagere energiekosten, fris kraanwater en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €305 per jaar.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid GrubbenvorstZo werkt een waterontharderGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5971
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35200 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Gratis offertes voor een waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Grubbenvorst

Zit jij thuis ook met verstopte leidingen of kalkaanslag op douchekop? Flink wat huishoudens kiezen een elektrische waterontharder. Deze installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, minder poetsen en boenen, kleding die langer mooi blijft en apparatuur die langer meegaat. In de buurt van de gemeente Horst aan de Maas zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Grubbenvorst hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Aanbieding waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Grubbenvorst?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Grubbenvorst. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel zacht en fris water en textiel dat minder snel slijt. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Grubbenvorst heeft een waterhardheid van 7.34. Dit houdt in matig hard water.
 • Het gevolg van deze score is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn efficiëntere verwarming, minder last van een droge huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Opmerking: dit type water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Grubbenvorst

De waterhardheid van het leidingwater in Grubbenvorst bedraagt circa 7.34 dH. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-grubbenvorst-5971

Bekijk specialisten in deze regio’s

Veel gekozen merken

 • General electric GXOF27KE
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 14
 • Delta Garona
 • Wateronthardershop Euro Combi 25 Fleck 5600SXT
 • Mooiwater Medium+

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterontharders (van bijv. BWT) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Grubbenvorst voer je de dH waarde terug van 7.34 naar een acceptabele 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessant tarief, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €850.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1050.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €360,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van een extra cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Grubbenvorst.

Een woning zonder kalkaanslag?

Leg nu contacten met specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €50 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1575 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, het type ontharder en de capaciteit van het systeem. Naast deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in waterontkalkers beginnen bij €790, exclusief installatiekosten. Een goed systeem heeft een prijskaartje tussen de €1525 en €2250 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel check je de geraamde kosten van een waterontharder in Grubbenvorst.

Kijk jij ook naar de opties om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Open de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en vandaag nog specialisten, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €100
Mechanische waterontharderRond de €670
Elektronische waterontharderC.a. €1170
Zouttabletten€15 per 25 kg
OnderhoudskostenRond de €145 p/jaar
InstallatiekostenC.a. €170
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Grubbenvorst?
De hardheid van het kraanwater in Grubbenvorst is doorgaans 7.34 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg is gemiddeld 7.36 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: kleding en ander textiel gaat langer mee en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan minder huidproblemen en huidirritaties, meer smaak aan koffie en thee, zijdezachte kleding en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium bouwstenen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt via natrium. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een goede reiniging is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Grubbenvorst.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, minder zeep en wasmiddel nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een super zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie