Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Broekhuizen

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, slecht werkende huishoudelijke apparaten of huidirritaties? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Broekhuizen resulteert in water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier verzamel je waardevolle info met betrekking tot waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.34 dH in Broekhuizen.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals kalkstrepen op glas en lak en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, minder huidproblemen en huidirritaties en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €310 per jaar.

Klik door naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid BroekhuizenHoe werkt het?KostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5872
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35200 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Lagere energiekosten.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Broekhuizen

Zit jij in de woning ook met situaties als huidirritaties of onnodig veel schoonmaken? Een aanzienlijk aantal mensen plaatsen een betrouwbare waterontharder. Dit product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en structureel lagere energiekosten. In de gemeente Horst aan de Maas opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Broekhuizen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Professionele ontharder.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals vaatwassers hebben minder last van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Broekhuizen?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Broekhuizen. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel een efficiëntere warmteoverdracht en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Broekhuizen zit met een waterhardheid van 7.34. Dat betekent matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verkleinen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. een besparing op de energierekening, een glanzende vaat en geen strepen meer op glas en lak.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Broekhuizen

De waterhardheid van het drinkwater in Broekhuizen is 7.34 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-broekhuizen-5872

Vergelijk vakmannen in de buurt

Interessante installaties

 • Fegon AquaStar Pro S-500
 • Euro Combi Simplex 5 liter
 • Boshuis iQualQ Duo 150
 • BWT Bestsoft 11
 • Erie Slimline Eco14

Technische uitleg werking waterverzachter

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterontharders (van bijv. Pentair Fleck) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Broekhuizen verlaag je de dH waarde van 7.34 naar een zachte 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. Wekelijks moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik hangt af van het waterverbruik, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen twee producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een interessante prijs, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €870.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1075.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is circa €350,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het schoonmaken geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Broekhuizen.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Kom in contact met erkende adviseurs voor een demo.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Van €160 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1700 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. In aanvulling op deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in dergelijke installaties starten bij €790, exclusief installatiekosten. Een geavanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1550 en €1925 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de geraamde kosten van een waterontharder in Broekhuizen.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je huis te installeren? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en achterhaal de kosten bij de beste installateurs. Zo kan je makkelijk en vandaag nog specialisten, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €115
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €660
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1120
Regeneratiezout€30 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €130 (jaarbasis)
MontageC.a. €220
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Broekhuizen?
De hardheid van het leidingwater in Broekhuizen is om en nabij de 7.34 dH. De meting in de provincie Limburg is gemiddeld 7.36 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. O.a. comfortabel douchen, meer smaak aan koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat is haalbaar doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium bestanddelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door middel van natrium. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schoon apparaat is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Broekhuizen.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: gunstig energieverbruik, een lekkere watersmaak, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, minder last van kalkaanslag, een zijdezachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie