Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bergen Limburg

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op de ramen, bittere thee of koffie of geïrriteerde huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Bergen Limburg resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina lees je handige informatie over diverse types waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 7.34 dH in Bergen Limburg.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als wit uitslaande wanden en tegels en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor lagere energiekosten, water met een lekkere smaak en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €285 per jaar.

Thema’s: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid Bergen LimburgHoe werkt het?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteBergen Limburg
Postcode5855
Gem. Gasverbruik M31620 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35400 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Bergen Limburg

Heb jij genoeg van dichtslibbende waterleidingen en kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een aanzienlijk aantal Nederlanders bestellen een goede waterontharder. Zo’n installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke woning heeft daar profijt van. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, het textiel gaat langer mee en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de gemeente Bergen Limburg vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Bergen Limburg was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Voordeligste waterontkalker.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals wasdrogers hebben minder last van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. HR-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Bergen Limburg?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Bergen Limburg. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor minder huidproblemen en huidirritaties en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Bergen Limburg heeft een gemeten waterhardheid van 7.34. Dit staat voor matig hard water.
 • Het effect daarvan is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere efficiëntere warmteoverdracht, minder last van een droge huid en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Belangrijk: deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Bergen Limburg

De waterhardheid van het leidingwater in Bergen Limburg bedraagt circa 7.34 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-bergen-limburg-5855

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Populaire merken en modellen

 • Judo Judomat Kompakt 30 M-KB
 • Apic Nessos
 • Bayard Ecosoft 15
 • Atag Descale 15
 • Lubron Easysoft 1100 SXT2

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Het gros van de waterontharders (van merken als Ecowater) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Bergen Limburg reduceer je de dH waarde van 7.34 naar een gezonde 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Elke week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een voordelige prijs, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €950.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1050.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €440,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van twee cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Bergen Limburg.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Neem contact op met specialisten voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Dit loopt van €65 voor een magnetische ontharder tot wel €2175 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van het merk en model, het type ontharder en het aantal liter. Naast deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van waterverzachters starten bij €740, zonder installeren. Een luxe apparaat ligt qua kosten tussen €1375 en €2250 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Bergen Limburg.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Open onze online offerteservice en vraag prijzen op bij de beste installateurs. Via die service kan jij makkelijk en kosteloos experts, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €110
Mechanische waterontharderCirca €650
Elektrische waterontharderVanaf €1090
Zouttabletten€15 per 25 kg
OnderhoudskostenRond de €160 per 12 maanden
PlaatsingskostenVanaf €225
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Bergen Limburg?
De hardheid van het leidingwater in Bergen Limburg schatten we op 7.34 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg komt uit op ongeveer 7.36 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor water met een lekkere smaak en geen glascorrosie of witte aanslag.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Bijv. verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongespoeld d.m.v. een speciaal regeneratie moment. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde installatie is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Bergen Limburg.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: efficiëntere warmteoverdracht, fris kraanwater, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zijdezachte kleding, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie