Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Horst

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, smerig water of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Horst leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs verzamel je uitgebreide info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.34 dH in Horst.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld een droge huid en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: gunstig energieverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €300 per 12 maanden.

Snel naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid HorstHoe functioneert zo’n installatie?KostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5961
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35200 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Horst

Ben jij ook klaar met rendementsverlies van verwarming en minder lekker water uit de kraan? Meer en meer Hollanders en Belgen installeren een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, een glanzende vaat en kalkvrije leidingen. In en rondom gemeente Horst aan de Maas zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Horst heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke verzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals waterkokers hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Horst?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Horst. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt smaakvoller water en heerlijk zachte kleding. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Horst heeft een gemeten waterhardheid van 7.34. Dat betekent matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid terugdringen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zijdezachte kleding en huid en geen strepen meer op glas en lak.
 • Opmerking: water uit deze categorie is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Horst

De waterhardheid van het leidingwater in Horst ligt op ong. 7.34 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-horst-5961

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Veel gekozen merken

 • General electric GE-18C
 • Watergenius HWS 1500
 • 038waterontharder Compact 20
 • Wateronthardershop Euro Twin 5
 • Erie Slimline Eco11

Zo werkt een waterverzachter

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterontharders (van merken als Tubilite) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Horst minimaliseer je de dH waarde van 7.34 naar een Dh van ongeveer 3. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan twee machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstige prijs, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €850.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en brede mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1025.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €390,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Horst.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Kom in contact met erkende adviseurs voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €135 voor een magnetische ontharder tot ruim €2200 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het vermogen. In aanvulling op deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van waterontkalkers starten vanaf €770 (montage niet inbegrepen). Een luxe apparaat zit ergens tussen de €1575 en €1925 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Horst.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Open onze handige offerte-service en bekijk actuele prijzen bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en snel experts, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €60
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €760
Elektronische waterontharderCirca €1110
Onthardingstabletten€27,50 voor 50 kg
OnderhoudstarievenV.a €160 op jaarbasis
InstallatieRond de €160
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Horst?
De waterhardheid in Horst is doorgaans 7.34 dH. De meting in de provincie Limburg is circa 7.36 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en minder poetsen en boenen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. geen droge huid na het douchen, smaakvoller water, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze hars. In een additionele cilinder wordt de hars weer opgeladen door gebruik te maken van de regeneratie functie. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde machine is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Horst.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: lager stroom- en gasverbruik, smaakvol water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een super zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie