Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Broekhuizenvorst

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, smerig water of een erg droge huid? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.34 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Broekhuizenvorst zorgt voor kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten tref je nuttige info info alle mogelijke waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH in Broekhuizenvorst.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als aanslag op servies en matig presterende cv installaties.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere warmteoverdracht, een glanzende vaat en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €280 per 12 maanden.

Direct naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid BroekhuizenvorstWerkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5871
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35200 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

De voordelen van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Besparing op de energierekening.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Strepen op je ruiten.
 • Bittere smakende thee.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Broekhuizenvorst

Heb je in huis last van apparaten die slecht werken en onnodig veel schoonmaken? Een groeiend aantal Hollanders en Belgen kiezen een elektrische waterontharder. Dit systeem haalt kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, geen strepen meer op glas en lak, het textiel gaat langer mee en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de gemeente Horst aan de Maas zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Broekhuizenvorst wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Duurzame waterontharder.

PositiefBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals strijkijzers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals boilers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Broekhuizenvorst?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Broekhuizenvorst. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Broekhuizenvorst zit met een waterhardheid van 7.34. Definitie: matig hard water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn maandelijks lagere energielasten, kleding en ander textiel gaat langer mee en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Broekhuizenvorst

De waterhardheid van het drinkwater in Broekhuizenvorst is ongeveer 7.34 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-broekhuizenvorst-5871

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • Euro Combi Simplex 5 liter
 • Atag Descale 30
 • Euro Combi 20 Fleck
 • Watergenius Blue Line Basic
 • Apic Zetes junior

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterontharders (van merken zoals Autotrol) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op die manier ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Broekhuizenvorst reduceert je de dH waarde van 7.34 naar een Dh onder de 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan 2 soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een interessant tarief, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €890.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de montagekosten, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Beschikbaar vanaf €1150.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €440,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van meerdere cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Broekhuizenvorst.

Overal en altijd zacht water in huis?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €95 voor een magnetische ontharder tot ruim €2200 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het vermogen. Buiten deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €720 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe apparaat ligt qua kosten tussen €1125 en €2025 incl. installatie. In het volgende schema achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Broekhuizenvorst.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Ga aan de slag met onze vergelijker en vraag prijzen op bij betrouwbare installateurs. Zo kan je zonder problemen en kosteloos specialisten, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €60
Mechanische waterontharderRond de €820
Elektronische waterontharderCirca €1030
Zout€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudC.a. €90 per 12 maanden
InstallatiekostenCirca €210
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Broekhuizenvorst?
De hardheid van het leidingwater in Broekhuizenvorst ligt op 7.34 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg ligt op 7.36 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals gunstig energieverbruik en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Installateurs zeggen dan ook dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan minder huidirritatie na het douchen, zacht en fris water, blinkende glazen en minder schrobben en poetsen. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars worden schoongespoeld d.m.v. pekelwater. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Broekhuizenvorst.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. efficiëntere verwarming, betere smaak van water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie