Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Kronenberg

Wil jij ook af van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, slecht functionerende apparaten of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Kronenberg heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina vind je uitgebreide info over de waterverzachters: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 7.34 dH in Kronenberg.
 • Dit kan leiden tot onder andere slecht werkende huishoudelijke apparaten en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, smaakvol water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €245 per jaar.

Direct naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid KronenbergHoe functioneert zo’n installatie?Wat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5976
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35200 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Huidirritaties.
 • Glascorrosie.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Gratis offertes voor een waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Kronenberg

Heb je in huis last van een erg droge huid of water met een vreemde smaak? Meer en meer mensen installeren een professionele waterontharder. Dit systeem filtert kalk uit kraanwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, minder poetsen en boenen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een beter presterende CV-ketel. In de buurt van de gemeente Horst aan de Maas zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Kronenberg was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Aanbieding waterontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals vaatwassers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen HR-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Kronenberg?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Kronenberg. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot zacht en smaakvol water en heerlijk zachte kleding. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Kronenberg ontvangt een waterhardheid van 7.34. Dit staat voor matig hard water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere maandelijks lagere energielasten, water met een lekkere smaak en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Opmerking: deze waterhardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Kronenberg

De waterhardheid van het leidingwater in Kronenberg is 7.34 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-kronenberg-5976

Bekijk installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10-I
 • Rainsoft EC4 CAB 30SSV
 • MultiAqua WaterMaster EC-10
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 25
 • Kinetico Premier Maxi

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Care) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door wat daar gebeurd ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Kronenberg voer je de dH waarde terug van 7.34 naar een gezonde 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout wordt bepaald door de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke prijs, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €930.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1025.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €350,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclusgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Kronenberg.

Reken af met kalk!

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De investering van een waterontkalker lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €140 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1825 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de omvang van het systeem. Behalve deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van dergelijke installaties starten bij €810, exclusief installatiekosten. Een slimme installatie zit ergens tussen de €1350 en €1875 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in Kronenberg.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Open onze online offerteservice en vraag vrijblijvend offertes aan bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en zonder kosten experts, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €65
Mechanische waterontharderRond de €740
Elektrische waterontharderCirca €1200
Onthardingstabletten€25 per 50 kilo
OnderhoudscontractCirca €110 per 12 maanden
InstallatieRond de €240
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Kronenberg?
De waterhardheid in Kronenberg ligt rond de 7.34 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg komt uit op ongeveer 7.36 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor zijdezachte kleding en huid en minder poetsen en boenen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Er is een makkelijke vuistregel: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je vooral een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan een zachte huid en droog haar, meer smaak aan koffie en thee, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze hars. In een andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen d.m.v. een natriumoplossing. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde machine is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Kronenberg.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: efficiëntere verwarming, een betere smaak van het water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie