Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Evertsoord

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, apparaten die slecht werken of irritaties aan de huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.34 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Evertsoord heeft als effect kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten verzamel je bruikbare info over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 7.34 dH in Evertsoord.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals kalkaanslag en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere warmteoverdracht, minder huidproblemen en huidirritaties en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €305 per 12 maanden.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid EvertsoordHoe werkt zo’n systeem?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5977
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35200 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

De voordelen van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lagere stookkosten.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een droge huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Water met een vreemde smaak.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Evertsoord

Ben jij ook klaar met een te hoge stroomrekening en eindeloos schoonmaken? Meer en meer woningeigenaren nemen een goede waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk uit kraanwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, je hebt minder wasmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten en lagere stookkosten. In en rondom gemeente Horst aan de Maas zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Evertsoord hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke waterontharder.

VoordeelUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals wasdrogers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals heetwaterkranen. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Evertsoord?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Evertsoord. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel verminderde eczeem klachten en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Evertsoord kent een waterhardheid van 7.34. Samengevat: matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren biedt comfort.
 • Denk aan efficiëntere verwarming, een glanzende vaat en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Evertsoord

De waterhardheid van het water in Evertsoord ligt op ong. 7.34 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-evertsoord-5977

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • Grunbeck softliQ:SC18
 • Delta Ontario duplex
 • Ecowater ESM25 CE+
 • Erie Slimline Eco24
 • Waterboss 700 CWB700n

Hoe werkt de waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Het gros van de waterontharders (van merken als Whirlpool) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door dat proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Evertsoord verlaag je de dH waarde van 7.34 naar een zachte 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van grootte van het huishouden, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan 2 producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerend tarief, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Beschikbaar vanaf €770.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1050.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €380,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van meerdere cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Evertsoord.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Kom in contact met product-specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een ontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €135 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2025 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in waterverzachters zijn zo’n €840, exclusief installatiekosten. Een slimme installatie zit ergens tussen de €1225 en €2025 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Evertsoord.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze vergelijker en achterhaal de kosten bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en vandaag nog modellen, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €120
Waterontharder (mechanisch)C.a. €750
Waterontharder (elektrisch)V.a €960
Zout€27,50 voor 50 kg
OnderhoudscontractRond de €120 per jaar
InstallatieVanaf €240
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Evertsoord?
De hardheid in Evertsoord is plus minus 7.34 dH. De waarde in de provincie Limburg is gemiddeld 7.36 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen heerlijk zachte kleding en minder poetsen en boenen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Denk aan een minder droge huid, meer smaak aan koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium delen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door geplande regeneratie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Evertsoord.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, smaakvol water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie