Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hegelsom

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op je ruiten, apparaten die slecht werken of geïrriteerde huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterontharder in Hegelsom zorgt voor kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze website tref je waardevolle informatie over diverse types waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 7.34 dH in Hegelsom.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere eczeem klachten en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: kalkvrije leidingen, betere smaak van water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €220 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid HegelsomZo werkt een waterontharderInvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5963
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35200 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Hegelsom

Heb jij genoeg van rendementsverlies van verwarming en doffe aanslag in keuken en badkamer? Steeds meer Nederlanders installeren een slimme waterontharder. Een dergelijk product onttrekt kalk uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag meer, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, lekkerdere koffie en thee en structureel lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Horst aan de Maas zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Hegelsom wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Aanbieding waterverzachter.

VoordeelUitleg
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals waterkokers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Hegelsom?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Hegelsom. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot minder huidproblemen en huidirritaties en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Hegelsom heeft een waterhardheid van 7.34. Samengevat: matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft verschillende voordelen.
 • O.a. apparatuur gaat langer mee, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Opmerking: deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Hegelsom

De waterhardheid van het drinkwater in Hegelsom is 7.34 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-hegelsom-5963

Installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • General electric GE-45HF
 • North Star 22UD
 • Watergenius HWS 1500
 • Apic Nessos
 • Delta Onega

Zo werkt een waterverzachter

De basis is eenvoudig: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterontharders (van bijv. Delta) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hegelsom verlaag je de dH waarde van 7.34 naar een Dh onder de 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine zal de onthardingshars verzadigen. Elke week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We behandelen twee installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een laag tarief, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Deze installaties worden al geplaatst voor €925.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1175.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €390,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Hegelsom.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder variëren nogal. Dit loopt van €150 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2275 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van het model, het aantal cilinders en de inhoud van het systeem. Naast deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van ontkalkers zijn zo’n €660, zonder installeren. Een uitgebalanceerd apparaat zit ergens tussen de €1175 en €2025 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel check je de geschatte kosten van een waterontharder in Hegelsom.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Gebruik dan onze handige offerte-service en check de huidige kosten bij regionale installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en kosteloos experts, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €60
Mechanische waterontharderV.a €760
Elektrische waterontharderVanaf €1110
Regeneratiezout€50 per 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Rond de €110 per jaar
InstallatiekostenBegint bij €210
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Hegelsom?
De hardheid van het kraanwater in Hegelsom is doorgaans 7.34 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg is circa 7.36 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere verminderde eczeem klachten en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Bijv. verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het systeem gereinigd middels geplande regeneratie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een goede reiniging is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Hegelsom.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: efficiëntere verwarming, zacht en smaakvol water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van droge huid, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie