Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Maasdriel

Heb je last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, verstopte leidingen of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.50 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Maasdriel maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op waterontharderrevolutie.nl check je bruikbare info alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 6.50 dH in Maasdriel.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals strepen op je ruiten en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn lagere energiekosten, fris kraanwater en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €235 op jaarbasis.

Thema’s: De juiste waterontharder kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid MaasdrielHoe werkt het?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5855
Gem. Gasverbruik M31730 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33400 kWh
Gem. Waterhardheid6.50 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Lagere energiekosten.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Te veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Maasdriel

Heb je in huis last van rendementsverlies van verwarming of bittere smakende thee? Een groeiend aantal Nederlanders lossen dit op met een slimme waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt kalk uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchekop, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, kleding en ander textiel gaat langer mee en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de buurt van de gemeente Maasdriel opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Maasdriel wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Duurzame waterontkalker.

PositiefBeschrijving
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals CV-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasmachines. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Maasdriel?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Maasdriel. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot een zachte huid en geen strepen meer op glas en lak. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Maasdriel zit met een waterhardheid van 6.50. Dit houdt in matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld efficiëntere warmteoverdracht, kleding die langer mooi blijft en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Goed om te weten: dit type water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Maasdriel

De waterhardheid van het water in Maasdriel is ongeveer 6.50 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,51 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-maasdriel-5855

Vind een vakman in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Judo Judomat Kompakt 45 M-KB
 • Remon Waterontharders Kupa
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met rond zoutvat
 • Watercompany Softflow 9
 • 038waterontharder Separaat 20

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Clean) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. D.m.v. dit scheikundige proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Maasdriel verlaag je de dH waarde van 6.50 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een lage prijs, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, een matige efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €860.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. Nadelen: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1250.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €430,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van de 2e cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocesgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Maasdriel.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder variëren nogal. De prijzen starten vanaf €100 voor magnetische ontharders tot ruim €1750 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van waterontharders zijn zo’n €850 (montage niet inbegrepen). Een goed apparaat kost gemiddeld tussen de €1275 en €1750 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Maasdriel.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Ga aan de slag met onze vergelijker en check de huidige tarieven bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en kosteloos merken, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €135
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €810
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1160
Onthardingszout€30 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)Rond de €145 p/jaar
PlaatsingskostenRond de €200
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Maasdriel?
De hardheid van het leidingwater in Maasdriel is doorgaans 6.50 dH. Dit cijfer in de provincie Gelderland is circa 6.34 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere verminderde eczeem klachten en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je met name een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium onderdelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door geplande regeneratie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone installatie is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Maasdriel.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. een besparing op de energierekening, smaakvol water, minder zeep en wasmiddel nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie