Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Lottum

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, vies water of geïrriteerde huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.34 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Lottum resulteert in kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina lees je belangrijke informatie over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 7.34 dH in Lottum.
 • Dit kan leiden tot problemen als geïrriteerde huid en matig presterende cv installaties.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: lagere energiekosten, zachter wasgoed en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €310 per jaar.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid LottumZo werkt een waterontharderKostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5973
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35200 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Pluspunten van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Lottum

Zit jij in de woning ook met situaties als apparaten die slecht werken of kalkaanslag op douchekop? Een groeiend aantal mensen installeren een slimme waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, lekkerdere koffie en thee en lagere stookkosten. In de gemeente Horst aan de Maas zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Lottum hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke waterontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals koffiezetapparaten vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Lottum?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Lottum. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Lottum heeft een geschatte waterhardheid van 7.34. Concreet: matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid reduceren biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, kleding die langer mooi blijft en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Lottum

De waterhardheid van het drinkwater in Lottum is om en nabij de 7.34 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-lottum-5973

Vergelijk vakmannen in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Grunbeck Weichwassermeister GSX5
 • Mooiwater Mini+
 • Apic Nessos
 • BWT AQA smart C
 • Judo Quicksoft-C

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterontharders (van merken zoals Durlem) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zo vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Lottum reduceer je de dH waarde van 7.34 naar een Dh van ongeveer 2.5. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen twee soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijk tarief, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €800.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Het voordeel is: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1175.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €360,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het regeneratieprocesniet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Lottum.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Kom in contact met product-specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €75 voor magnetische ontharders tot zo’n €1925 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van ontharders starten vanaf €650, excl. installatie. Een goede installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1575 en €1725 inclusief inregelen. In onderstaande schema vind je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Lottum.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en vraag vrijblijvend offertes aan bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos supersnel vakmannen, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €65
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €820
Elektrische waterontharderBegint bij €980
Tabletten€25 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)C.a. €115 p/jaar
PlaatsingskostenVanaf €270
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Lottum?
De hardheid van het kraanwater in Lottum komt uit op ong. 7.34 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg is grofweg 7.36 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je bovenal een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door gebruik te maken van een regeneratie behandeling. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Lottum.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en smaakvol water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een glanzende vaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie