Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Griendtsveen

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, strepen op je ruiten, slecht werkende huishoudelijke apparaten of huidirritaties? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Griendtsveen zorgt voor kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Op deze pagina tref je uitgebreide informatie over de waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 7.34 dH in Griendtsveen.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals koffie thee dat bitter smaakt en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen strepen meer op glas en lak.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €275 op jaarbasis.

Thema’s: Waterontharder kooptipsVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid GriendtsveenHoe werkt zo’n systeem?Geschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5766
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35200 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Het effect van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lagere energierekening.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Griendtsveen

Zit jij in de woning ook met situaties als een inefficiënte hr-ketel en doffe aanslag in keuken en badkamer? Een toenemende groep Nederlanders kiezen een slimme waterontharder. Deze installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en een verlaging van de energielasten. In de buurt van de gemeente Horst aan de Maas zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Griendtsveen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste ontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatje apparaten minder energie gebruiken.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals heetwaterkranen zullen geen kalkaanslag meer hebben. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Griendtsveen?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Griendtsveen. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot smaakvoller water en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Griendtsveen ontvangt een waterhardheid van 7.34. Dit houdt in matig hard water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • O.a. efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee en minder poetsen en boenen.
 • Niet vergeten: dit type water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Griendtsveen

De waterhardheid van het leidingwater in Griendtsveen bedraagt circa 7.34 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-griendtsveen-5766

Installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • Erie Slimline Eco8
 • Apic Heracles junior
 • Kinetico Essential 8
 • North Star 14UD
 • Culligan Medallist 910

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterontharders (van merken zoals Whirlpool) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Griendtsveen voer je de dH waarde terug van 7.34 naar een acceptabele 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per 5 of 6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden 2 types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke prijs, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €825.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1050.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is circa €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecycluseven geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Griendtsveen.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De prijs van een waterverzachter zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €150 voor magnetische ontharders tot ruim €1650 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van dergelijke installaties zijn zo’n €770, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1500 en €1900 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel bieden we de huidige kosten van een waterontharder in Griendtsveen.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te plaatsen? Probeer dan onze vergelijker en check de huidige kosten bij professionele installateurs. Zo kan men moeiteloos en kosteloos merken, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €75
Waterontharder (mechanisch)C.a. €770
Elektronische waterontharderBegint bij €1090
Regeneratiezout€50 voor 100 kilo
OnderhoudscontractC.a. €140 (jaarbasis)
InstallatiekostenRond de €180
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Griendtsveen?
De hardheid van het leidingwater in Griendtsveen schatten we op 7.34 dH. De meting in de provincie Limburg is plus minus 7.36 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals een zachte huid na bad of douche en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Bijv. minder huidirritatie na het douchen, fris kraanwater, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder wordt de hars worden schoongespoeld d.m.v. zouttabletten. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Griendtsveen.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: lagere energierekening, een lekkere watersmaak, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een super zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie