Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Meerlo

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, glascorrosie, slecht functionerende apparaten of huidirritaties? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.34 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterontharder in Meerlo resulteert in kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl lees je bruikbare informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 7.34 dH in Meerlo.
 • Dit kan zorgen voor onder andere een droge huid en een hoge energierekening.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: kalkvrije leidingen, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €340 op jaarbasis.

Thema’s: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid MeerloZo werkt een waterontharderWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5864
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35200 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Het effect van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Huidirritaties.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Meerlo

Heb je in huis last van een erg droge huid of hoog shampoo/zeepverbruik? Een aanzienlijk aantal huizenbezitters nemen een innovatieve waterontharder. Dit systeem haalt kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op douchekop, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, heerlijk zachte kleding en een gunstig energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Horst aan de Maas zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Meerlo gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Duurzame waterontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatje apparaten minder energie gebruiken.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals heetwaterkranen hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. boilers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Meerlo?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Meerlo. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor zacht en fris water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Meerlo ontvangt een waterhardheid van 7.34. Concreet: matig hard water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • O.a. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een zachte huid en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Goed om te weten: dit type water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Meerlo

De waterhardheid van het leidingwater in Meerlo is ongeveer 7.34 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-meerlo-5864

Vergelijk prijzen in de regio

Interessante installaties

 • Euro Twin 14
 • Judo Judomat Kompakt 45 M-KB
 • Kinetico Sumo 1
 • Euro Twin 20
 • Waterluxe Duo 25

Hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua Soft) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Middels deze handeling wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Meerlo verlaag je de dH waarde van 7.34 naar een Dh van ongeveer 3. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke tarief, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Deze installaties worden al geplaatst voor €775.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1300.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €430,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Meerlo.

Ook klaar met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Dit loopt van €140 voor magnetische ontharders tot meer dan €1450 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter. Behalve deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in ontkalkers starten bij €770, zonder installeren. Een slim apparaat varieert tussen ongeveer €1400 en €2025 inclusief inregelen. In onderstaande schema bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Meerlo.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Klik dan door naar de offerte vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig snel installatiebedrijven, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €90
Mechanische waterontharderCirca €780
Elektronische waterontharderBegint bij €980
Regeneratiezout€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudscontractBegint bij €160 per jaar
MontageCirca €240
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Meerlo?
De waterhardheid in Meerlo schatten we op 7.34 dH. De meting in de provincie Limburg is grofweg 7.36 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen een glanzende vaat en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan verminderde eczeem klachten, betere smaak van water, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit regelt men doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan deze hars. In de extra cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door middel van regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schoon apparaat is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Meerlo.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvoller water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, een super zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie