Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Sint Anthonis

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, apparaten die slecht werken of een irriterende huid? Dit heeft wellicht te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Sint Anthonis zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze website tref je handige informatie aangaande waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.34 dH in Sint Anthonis.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere aanslag op servies en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €250 per 12 maanden.

Lees verder over: Waterontharder kooptipsPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid Sint AnthonisTechnische detailsInvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5845
Gem. Gasverbruik M31720 M3
Gem. Stroomverbruik kWh36400 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Smaakvol water.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Aanslag op servies.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Sint Anthonis

Heb je in huis last van geïrriteerde huid en wit uitslaande wanden en tegels? Een toenemende groep huizenbezitters installeren een slimme waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, minder poetsen en boenen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en structureel lagere energiekosten. In de gemeente Sint Anthonis opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Sint Anthonis heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Goede waterontkalker.

PositiefBeschrijving
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals wasmachines werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Sint Anthonis?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Sint Anthonis. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel een lager energieverbruik en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Sint Anthonis heeft een geschatte waterhardheid van 7.34. Dat betekent matig hard water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. lagere energierekening, zacht en smaakvol water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: water met deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Sint Anthonis

De waterhardheid van het drinkwater in Sint Anthonis is 7.34 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-sint-anthonis-5845

Vind een vakman in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Judo Quicksoft-C
 • Kinetico Kube 6
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met klein zoutvat
 • General electric GE-26HI
 • Judo Quicksoft Uno

Zo werkt een waterverzachter

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Aquacell) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sint Anthonis reduceert je de dH waarde van 7.34 naar een Dh onder de 3. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De slimme harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een gunstig tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €950.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het voordeel is: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1100.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €430,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van een ontharder met dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Sint Anthonis.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Ontvang contactgegevens van experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n machine?

De totale kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Van €135 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1975 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van waterontharders beginnen bij €680 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerd apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1125 en €2225 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Sint Anthonis.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Ga aan de slag met onze online offerteservice en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe supersnel modellen, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €105
Waterontharder (mechanisch)C.a. €830
Waterontharder (elektronisch)Circa €1120
Onthardingstabletten€15 per 25 kg
OnderhoudscontractC.a. €80 p/jaar
PlaatsingRond de €170
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Sint Anthonis?
De waterhardheid in Sint Anthonis ligt rond de 7.34 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Brabant ligt op 7.58 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan verminderde eczeem klachten, smaakvoller water, een glanzende vaat en minder poets- en boenwerk. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door een regeneratie behandeling. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schoon apparaat is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Sint Anthonis.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: lager energieverbruik, betere smaak van water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een zachte huid, stukken minder last van kalkaanslag, een glanzende vaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie