Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Tienray

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of koffie of een irriterende huid? Dit heeft vaak te maken met hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.34 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Tienray heeft als doel kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl lees je waardevolle informatie over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.34 dH in Tienray.
 • Dit kan leiden tot issues zoals strepen op de ramen en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn apparatuur die langer meegaat, een zachte huid en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €245 op jaarbasis.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid TienrayHoe functioneert zo’n installatie?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5865
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35200 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Tienray

Ben jij ook klaar met een droge huid en/of witte aanslag op het glaswerk? Veel Hollanders en Belgen kiezen een slimme waterontharder. Deze installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, besparen op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en apparatuur die langer meegaat. In de gemeente Horst aan de Maas werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Tienray hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Goede waterontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals boilers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Tienray?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Tienray. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot fris kraanwater en textiel dat langer mee gaat. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Tienray ontvangt een waterhardheid van 7.34. Dit houdt in matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan lagere energiekosten, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Belangrijk: dit soort water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Tienray

De waterhardheid van het leidingwater in Tienray is ongeveer 7.34 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-tienray-5865

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Euro Twin 20
 • Judo Quicksoft-C
 • BWT Rondomat 100M
 • Puricom Stratos UFW25
 • Mooiwater Mini+

Hoe werkt de waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Tapworks) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Tienray verklein je de dH waarde van 7.34 naar een acceptabele 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode zal de onthardingshars verzadigen. Elke week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een interessant tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €920.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1000.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €375,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Tienray.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Leg nu contacten met vakmannen voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €170 voor magnetische ontharders tot ruim €2300 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van de fabrikant, het type ontharder en de inhoud van het systeem. Naast deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in waterverzachters beginnen bij €770, zonder installeren. Een slimme installatie kost gemiddeld tussen de €1375 en €1950 incl. installatie. In de tabel hieronder bieden we de huidige kosten van een waterontharder in Tienray.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en achterhaal de kosten bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en zonder kosten vakmannen, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €125
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €840
Elektrische waterontharderC.a. €1090
Onthardingszout€27,50 per 50 kilo
OnderhoudscontractC.a. €130 per 12 maanden
PlaatsingskostenV.a €260
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Tienray?
De waterhardheid in Tienray schatten we op 7.34 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg ligt op 7.36 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere efficiëntere verwarming en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door gebruik te maken van een speciaal regeneratie moment. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone machine wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Tienray.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: lager stroom- en gasverbruik, smaakvoller water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van droge huid, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zijdezachte kleding, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie