Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Venray

Heb je last van kalkaanslag, glascorrosie, slecht functionerende apparaten of een irriterende huid? Dit heeft wellicht te maken met hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Venray leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Hier check je waardevolle informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 7.34 dH in Venray.
 • Dit is de oorsprong van onder andere kalkstrepen op ramen en hoge stookkosten.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in lager energieverbruik, heerlijk zachte kleding en textiel slijt minder snel.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €240 per jaar.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid VenrayHoe werkt zo’n systeem?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5803
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32800 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Huidirritaties.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Te veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Venray

Zit jij in de woning ook met situaties als rendementsverlies van verwarming of strepen op de ramen? Een aanzienlijk aantal huishoudens kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Dit systeem onttrekt kalk uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zachter wasgoed en een efficiëntere warmteoverdracht. In en rondom gemeente Venray vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterontharder laten installeren in Venray was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Voordeligste waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals heetwaterkranen zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Venray?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Venray. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor een efficiëntere warmteoverdracht en een vermindering van schoonmaakproducten. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Venray zit met een waterhardheid van 7.34. Definitie: matig hard water.
 • Het effect daarvan is erg persoonlijk.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijv. lagere stookkosten, minder last van een droge huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Venray

De waterhardheid van het water in Venray bedraagt circa 7.34 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-venray-5803

Vergelijk vakmannen in de buurt

Veel gekozen merken

 • Judo Quicksoft Duo
 • BWT Rondomat 25M
 • Boshuis iQualQ Combi 150
 • Erie Slimline Eco14
 • Century CWS 100V/UF

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterontharders (van merken als Tapworks) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Venray verlaag je de dH waarde van 7.34 naar een gezonde 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een laag tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €925.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het voordeel is: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1050.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €390,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van de 2e cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Ideaal voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Venray.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van experts voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €95 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €2125 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de omvang van het systeem. Naast deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van waterontharders starten bij €760, zonder installeren. Een luxe installatie varieert tussen ongeveer €1475 en €2150 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Venray.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Open onze handige offerte-service en bekijk actuele tarieven bij erkende installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en vandaag nog merken, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €60
Waterontharder (mechanisch)Circa €700
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1030
Zout€25 per 50 kg
OnderhoudBegint bij €100 per beurt
PlaatsingBegint bij €175
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Venray?
De hardheid van het water in Venray is doorgaans 7.34 dH. De waarde in de provincie Limburg is om en nabij de 7.36 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen lager stroom- en gasverbruik en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. een fijne douchebeurt, smaakvoller water, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium onderdelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door middel van natrium. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde installatie is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Venray.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, meer smaak aan koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een glanzende vaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie