Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Melderslo

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een erg droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.34 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Melderslo zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website verzamel je uitgebreide informatie met betrekking tot waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH in Melderslo.
 • Dit kan leiden tot onder andere glascorrosie en een hoge energierekening.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn een beter presterende CV-ketel, betere smaak van water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €330 op jaarbasis.

Lees verder over: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid MeldersloHoe gaat het in z’n werk?Geschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5962
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35200 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Het effect van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Te veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Melderslo

Heb je last van een inefficiënte hr-ketel of extra zeep en shampoo nodig? Een toenemende groep Nederlanders kiezen een professionele waterontharder. Een dergelijk product haalt kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, je hebt minder wasmiddelen nodig, kleding die langer mooi blijft en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de buurt van de gemeente Horst aan de Maas zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterontharder laten installeren in Melderslo gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Professionele waterverzachter.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals waterkokers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Melderslo?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Melderslo. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt maandelijks lagere energiekosten en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Melderslo kent een waterhardheid van 7.34. Definitie: matig hard water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. lager stroom- en gasverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Uit de test: deze waterhardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Melderslo

De waterhardheid van het leidingwater in Melderslo is ongeveer 7.34 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-melderslo-5962

Vraag prijzen op in de regio

Bekende modellen en merken

 • General electric GE-26HI
 • Fegon AquaStar Pro S-500
 • Kinetico Essential 8
 • Hydrotense HighFlow EL-18
 • Mooiwater Grande

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Soft) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op basis daarvan wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Melderslo voer je de dH waarde terug van 7.34 naar een Dh onder de 2. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een voordelige prijs, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €860.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1125.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €410,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van een twee cilinderige installatie is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusgeen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Melderslo.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met experts voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Dit loopt van €80 voor magnetische ontharders tot zo’n €1775 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van waterverzachters lopen op vanaf €690 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een installatie met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1475 en €2025 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder tref je de geschatte kosten van een waterontharder in Melderslo.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Surf verder naar onze vergelijker en achterhaal de tarieven bij regionale installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en zonder kosten modellen, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €90
Mechanische waterontharderRond de €780
Waterontharder (elektronisch)Circa €1010
Onthardingszout€25 voor 50 kg
OnderhoudstarievenV.a €140 (jaarbasis)
PlaatsingskostenBegint bij €160
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Melderslo?
De waterhardheid in Melderslo is om en nabij de 7.34 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg schatten we op 7.36 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen minder huidproblemen en huidirritaties en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je vooral een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan verminderde eczeem klachten, meer smaak aan koffie en thee, extra schoon servies en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het systeem gereinigd aan de hand van geplande regeneratie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Installaties met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde machine is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Melderslo.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energierekening, lekker water uit de kraan, minder schoonmaakmiddelen benodigd, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op bestek en servies, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie