Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Boxmeer

Wil jij ook af van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, bittere thee of huidirritaties? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.34 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterontharder in Boxmeer heeft als doel water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website verzamel je praktische informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 7.34 dH in Boxmeer.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als bittere thee en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in efficiëntere warmteoverdracht, zachter wasgoed en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €230 per 12 maanden.

Snel naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid BoxmeerWerking eenvoudig uitgelegdGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5831
Gem. Gasverbruik M31540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33200 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Het effect van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Lagere energierekening.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Glascorrosie.
 • Bittere thee en koffie.

Gratis offertes voor een waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Boxmeer

Zit jij thuis ook met slecht werkende huishoudelijke apparaten of strepen op de ramen? Veel Hollanders en Belgen installeren een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk product is in staat om kalk uit het water te filteren. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer, je hebt minder wasmiddelen nodig, textiel slijt minder snel en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de buurt van de gemeente Boxmeer kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Boxmeer hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Duurzame waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals waterkokers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. vaatwassers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Boxmeer?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Boxmeer. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot een besparing op gas- en stroomverbruik en je hebt minder wasmiddelen nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Boxmeer heeft een waterhardheid van 7.34. Definitie: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • O.a. een besparing op de energierekening, een glanzende vaat en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: dit soort water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Boxmeer

De waterhardheid van het drinkwater in Boxmeer ligt op ong. 7.34 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-boxmeer-5831

Vind een vakman in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Judo Quicksoft Uno
 • Detandt-Simon Futura 25
 • Calex Calex 11
 • Lubron Easysoft 1100 SXT2
 • North Star 22UD

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Kenmore) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Boxmeer minimaliseer je de dH waarde van 7.34 naar een Dh onder de 3. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We behandelen twee machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een laag tarief, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €750.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1125.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €420,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van de 2e cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Boxmeer.

Reken af met kalk!

Kom in contact met experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een ontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €80 voor een magnetische ontharder tot ruim €1500 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in waterverzachters zijn zo’n €830, exclusief installatiekosten. Een apparaat met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1350 en €1750 incl. installatie. In het volgende schema achterhaal je de huidige kosten van een waterontharder in Boxmeer.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Ga aan de slag met onze waterontharder-vergelijker en check de huidige prijzen bij professionele installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en vandaag nog installateurs, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €95
Mechanische waterontharderVanaf €710
Elektrische waterontharderVanaf €1070
Zout€27,50 voor 50 kg
OnderhoudscontractV.a €90 op jaarbasis
MontageCirca €220
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Boxmeer?
De hardheid in Boxmeer ligt rond de 7.34 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Brabant is gemiddeld 7.58 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze korrels. In de andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen middels een speciaal regeneratie moment. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werking van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone installatie wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Boxmeer.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvoller water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag in de badkamer, zijdezachte kleding, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie