Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Swolgen

Wil jij ook af van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, slecht functionerende apparaten of geïrriteerde huid? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.34 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Swolgen heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier check je handige informatie alle mogelijke waterverzachters: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.34 dH in Swolgen.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld glascorrosie en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dit resulteert in een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €325 op jaarbasis.

Klik door naar: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid SwolgenWerkingInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5866
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35200 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Huidirritaties.
 • Strepen op je ruiten.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Swolgen

Zit jij thuis ook met dichtslibbende waterleidingen en kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Een toenemende groep Nederlanders kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een verlaging van de energielasten. In de omgeving van de gemeente Horst aan de Maas werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Swolgen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Voordeligste waterontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers hebben minder last van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Swolgen?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Swolgen. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt smaakvoller water en geen strepen meer op glas en lak. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Swolgen ontvangt een waterhardheid van 7.34. Dit houdt in matig hard water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. kalkvrije leidingen, lekkerdere koffie en thee en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Opmerking: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Swolgen

De waterhardheid van het leidingwater in Swolgen is om en nabij de 7.34 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-swolgen-5866

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Interessante installaties

 • Euro Twin 25
 • Delta Arenal
 • Lubron Proline SXT2
 • Boshuis Duolux plus 400
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Power

Technische uitleg werking waterverzachter

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterontharders (van bijv. North Star) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door dat proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Swolgen voer je de dH waarde terug van 7.34 naar een zachte 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen twee machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een voordelige prijs, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Dit systeem is beschikbaar vanaf €810.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De nadelen zijn: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1300.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €390,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Swolgen.

Jouw hele huis kalkvrij?

Leg nu contacten met specialisten voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De prijs van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €95 voor magnetische ontharders tot zo’n €2025 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van ontkalkers zijn zo’n €730, excl. installatie. Een uitgebalanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1375 en €2075 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Swolgen.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Probeer dan onze vergelijkingstool en achterhaal de tarieven bij regionale installateurs. Zo kan je gemakkelijk en direct vakmannen, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €85
Waterontharder (mechanisch)V.a €880
Elektronische waterontharderC.a. €1210
Zouttabletten€30 voor 50 kg
OnderhoudRond de €160 per beurt
InstallatieVanaf €230
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Swolgen?
De waterhardheid in Swolgen bedraagt 7.34 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg bedraagt 7.36 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en zorgt voor lagere energiekosten en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Onder andere comfortabel douchen, meer smaak aan koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit gebeurt doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze korrels. In een eventuele tweede cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt d.m.v. een natriumoplossing. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Regelmatig schoonmaken is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Swolgen.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en fris water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie