Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder America

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, apparaten die slecht werken of een erg droge huid? Dit heeft vaak te maken met te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.34 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in America maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal tref je handige informatie alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.34 dH in America.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als slecht werkende huishoudelijke apparaten en dichtgeslibde leidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: gunstig energieverbruik, zijdezachte kleding en huid en textiel slijt minder snel.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €245 per 12 maanden.

Klik door naar: De juiste waterontharder kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid AmericaWerkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5966
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35200 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Pluspunten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een erg droge huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vraag offerte aan voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen America

Wil je definitief afrekenen met geïrriteerde huid en koffie of thee dat bitter smaakt? Een toenemende groep Hollanders en Belgen lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk product haalt kalk en magnesium uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, een zachte huid en een efficiëntere verwarming. In de buurt van de gemeente Horst aan de Maas werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in America hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Professionele waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals waterkokers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in America?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in America. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot apparatuur die langer meegaat en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • America heeft een geschatte waterhardheid van 7.34. Dit houdt in matig hard water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld lagere energierekening, smaakvol water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Belangrijk: dit soort water is niet ongezond.

Hardheid water in America

De waterhardheid van het leidingwater in America ligt op ong. 7.34 dH. Dit houdt in dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-america-5966

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • General electric GXOF18KE
 • Ecowater Galaxy VDR20
 • Waterboss 700 CWB700n
 • Atlantis Cabinet A-20R
 • Bayard Tenera 22

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterontharders (van merken zoals Aquacell) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Zodoende wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in America reduceer je de dH waarde van 7.34 naar een zachte 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een concurrerende prijs, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €920.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1025.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €350,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van een extra cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in America.

Jouw hele huis kalkvrij?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een ontharder variëren nogal. Dit begint vanaf €100 voor een magnetische ontharder tot wel €1925 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, het type ontharder en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in waterverzachters starten bij €760, excl. installatie. Een slimme installatie ligt qua kosten tussen €1375 en €2250 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema bekijk je de huidige kosten van een waterontharder in America.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Start meteen met onze vergelijkingstool en achterhaal de tarieven bij erkende installateurs. Zo kan je makkelijk snel installatiebedrijven, soorten waterverzachters en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €85
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €720
Elektronische waterontharderC.a. €1170
Onthardingstabletten€17,50 voor 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €120 per beurt
PlaatsingBegint bij €220
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in America?
De waterhardheid in America is grofweg 7.34 dH. De meting in de provincie Limburg bedraagt 7.36 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere zijdezachte kleding en huid en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium stoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen via een speciaal regeneratie moment. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in America.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: efficiëntere verwarming, smaakvol water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie