Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Meterik

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of droog haar na het douchen? Waarschijnlijk komt dat door te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.34 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in Meterik leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl lees je bruikbare informatie over diverse types waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 7.34 dH in Meterik.
 • Hierdoor ontstaan onder andere slecht functionerende apparaten en dichtgeslibde leidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, fris kraanwater en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €210 op jaarbasis.

Onderwerpen: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid MeterikFunctioneringKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5964
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35200 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Lager energieverbruik.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Gratis offertes voor een waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Meterik

Heb je in huis last van een droge huid en kalkaanslag op kranen en tegels? Steeds meer woningeigenaren nemen een innovatieve waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk uit kraanwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zacht en fris water en een gunstig energieverbruik. In de buurt van de gemeente Horst aan de Maas zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterontharder laten installeren in Meterik gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. waterkokers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Meterik?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Meterik. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot smaakvoller water en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Meterik zit met een waterhardheid van 7.34. Dit staat voor matig hard water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld structureel lagere energiekosten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: dit type water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Meterik

De waterhardheid van het drinkwater in Meterik bedraagt ongeveer 7.34 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-meterik-5964

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • General electric GNOH45KE
 • Remon Waterontharders Tisa
 • Apic Nessos
 • Amysoft E-300
 • Calex Calex 22L

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Bayard) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Meterik minimaliseer je de dH waarde van 7.34 naar een fijne 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden twee machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een concurrerende prijs, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €970.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1275.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €450,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Meterik.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Kom in contact met professionals voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De prijs van een waterontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €145 voor een magnetische ontharder tot ruim €1500 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van het merk, het type ontharder en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van ontharders beginnen vanaf ongeveer €780 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1150 en €2025 incl. installatie. In de bijgaande tabel achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Meterik.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Ga aan de slag met onze vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en zonder kosten modellen, soorten installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €65
Mechanische waterontharderCirca €730
Elektrische waterontharderV.a €1200
Zouttabletten€50 per 100 kg
OnderhoudstarievenRond de €155 (jaarbasis)
MontagekostenV.a €170
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Meterik?
De hardheid in Meterik komt uit op ong. 7.34 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg is doorgaans 7.36 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals kleding en ander textiel gaat langer mee en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan comfortabel douchen, een lekkere watersmaak, kleding dat langer meegaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium bestanddelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen d.m.v. regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigd apparaat wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Meterik.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: efficiëntere verwarming, zacht en smaakvol water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, een glanzende vaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie