Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Schouwen-Duiveland

Heb je in huis last van kalkaanslag, glascorrosie, bittere thee of koffie of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in Schouwen-Duiveland maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze website check je praktische informatie over de waterverzachters: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Schouwen-Duiveland.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals slecht werkende huishoudelijke apparaten en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in lager stroom- en gasverbruik, zijdezachte kleding en huid en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €225 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid Schouwen-DuivelandZo werkt een waterontharderInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4316
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28300 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere thee en koffie.

Vraag offerte aan voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Schouwen-Duiveland

Heb jij genoeg van dichtgeslibde leidingen en/of kalk op de lak van de auto? Steeds meer Nederlanders installeren een goede waterontharder. Zo’n systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zacht en fris water en lagere stookkosten. In de buurt van de gemeente Schouwen-Duiveland opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Schouwen-Duiveland gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Beste waterontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers hebben minder last van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen Quookers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Schouwen-Duiveland?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Schouwen-Duiveland. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel een efficiëntere warmteoverdracht en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Schouwen-Duiveland heeft een waterhardheid van 6.38. Dit staat voor matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere lagere energiekosten, een zachte huid na bad of douche en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Schouwen-Duiveland

De waterhardheid van het drinkwater in Schouwen-Duiveland is ongeveer 6.38 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-schouwen-duiveland-4316

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Erie Slimline Eco11
 • Delta Rusela
 • Grunbeck softliQ:MC32
 • Bayard Tenera 18
 • BWT AQA smart

Hoe werkt de waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Tubilite) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Schouwen-Duiveland reduceert je de dH waarde van 6.38 naar een zachte 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er bestaan twee types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een voordelige prijs, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €750.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1250.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is circa €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Schouwen-Duiveland.

Overal en altijd zacht water in huis?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor een demo.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een waterontharder zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €140 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2200 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de inhoud van het systeem. Buiten deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van ontharders beginnen bij €800 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1100 en €2200 inclusief plaatsing. In het volgende schema achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Schouwen-Duiveland.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en vraag prijzen op bij erkende installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en snel installateurs, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €160
Waterontharder (mechanisch)Rond de €690
Elektrische waterontharderRond de €970
Regeneratiezout€50 voor 100 kg
Onderhoud (indicatie)Rond de €155 op jaarbasis
PlaatsingBegint bij €220
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Schouwen-Duiveland?
De hardheid van het leidingwater in Schouwen-Duiveland ligt rond de 6.38 dH. De tabelwaarde in de provincie Zeeland is plus minus 6.38 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere lager energieverbruik en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Bijv. een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium delen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een andere cilinder wordt het systeem gereinigd door gebruik te maken van het regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Schouwen-Duiveland.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, meer smaak aan koffie en thee, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, bestaande kalkaanslag verdwijnt, extra schoon servies, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie