Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Dreischor

Wil jij ook af van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of irritaties aan de huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.38 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Dreischor maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten verzamel je belangrijke info alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Dreischor.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere droge haren na een douchebeurt en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: gunstig energieverbruik, fris kraanwater en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €220 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid DreischorHoe functioneert zo’n installatie?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4315
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28300 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Het effect van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een irriterende huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Bittere smakende thee.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Dreischor

Zit jij thuis ook met een erg droge huid en/of onnodig poets- en boenwerk? Een groeiend aantal Hollanders en Belgen installeren een innovatieve waterontharder. Deze installatie filtert kalk uit kraanwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op bestek en servies, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zacht en smaakvol water en kalkvrije leidingen. In en rondom gemeente Schouwen-Duiveland vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Dreischor was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Professionele ontharder.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals heetwaterkranen zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen CV-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Dreischor?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Dreischor. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel maandelijks lagere energiekosten en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Dreischor heeft een waterhardheid van 6.38. Concreet: matig zacht water.
 • Het effect daarvan is nogal subjectief.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere lagere energiekosten, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Opmerking: water met deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Dreischor

De waterhardheid van het drinkwater in Dreischor bedraagt ongeveer 6.38 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-dreischor-4315

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Euro Combi compact 25
 • NoCalc NoCalc
 • Boshuis iQualQ Combi 100
 • Fegon AquaStar 2000 SHE
 • Fegon AquaStar 1800 ES

Hoe werkt een waterverzachter precies?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Tapworks) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Dreischor verklein je de dH waarde van 6.38 naar een Dh van ongeveer 3. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden twee producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een gunstig tarief, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €890.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1275.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €390,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van een machine met een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Dreischor.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Van €160 voor magnetische ontharders tot meer dan €1950 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van dergelijke installaties lopen op vanaf €790, zonder installeren. Een goed apparaat kost gemiddeld tussen de €1175 en €2250 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Dreischor.

Kijk jij ook naar de opties om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Gebruik dan de offerte vergelijker en achterhaal de prijzen bij erkende installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en zonder kosten installateurs, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €75
Mechanische waterontharderRond de €740
Elektronische waterontharderVanaf €1040
Reinigingszout€25 per 50 kg
OnderhoudstarievenC.a. €110 per 12 maanden
InstallatiekostenRond de €180
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Dreischor?
De hardheid van het kraanwater in Dreischor ligt op 6.38 dH. De waarde in de provincie Zeeland schatten we op 6.38 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen structureel lagere energiekosten en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan een zachte huid en droog haar, zacht en fris water, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars weer opgeladen door geplande regeneratie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Dreischor.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: efficiëntere verwarming, meer smaak aan koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie