Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ellemeet

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, bittere thee of irritaties aan de huid? Waarschijnlijk komt dat door hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Ellemeet leidt tot water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina vind je bruikbare informatie aangaande waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Ellemeet.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als een droge huid en een hoge energierekening.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in lagere stookkosten, zacht en smaakvol water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €335 per jaar.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid EllemeetHoe functioneert zo’n installatie?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4325
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28300 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Het effect van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Huidirritaties.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Ellemeet

Wil je definitief afrekenen met apparaten die slecht werken of apparatuur dat te snel stuk gaat? Een groot deel van de Hollanders en Belgen lossen dit op met een slimme waterontharder. Een dergelijke installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer, geen strepen meer op glas en lak, fris kraanwater en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de buurt van de gemeente Schouwen-Duiveland vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Ellemeet heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Aanbieding verzachter.

PositiefUitleg
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals vaatwassers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld HR-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Ellemeet?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Ellemeet. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor smaakvol water en zijdezachte kleding. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Ellemeet zit met een waterhardheid van 6.38. Dat betekent matig zacht water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, betere smaak van water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Niet vergeten: dit soort water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Ellemeet

De waterhardheid van het drinkwater in Ellemeet bedraagt ongeveer 6.38 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-ellemeet-4325

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Fegon AquaStar Pro S-500
 • Erie Softline Eco15
 • Kinetico Ergo 9
 • Ecowater Galaxy VDR25
 • MultiAqua WaterMaster EC-4

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterontharders (van merken als Durlem) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ellemeet verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een acceptabele 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke tarief, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €790.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en meer kans op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1175.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €380,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van een installatie met 2 cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Ellemeet.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Wij koppelen je aan product-experts voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een waterontharder liggen nogal uiteen. Van €160 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1950 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van waterontharders lopen op vanaf €730, zonder installeren. Een goede installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1425 en €1825 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema achterhaal je de huidige kosten van een waterontharder in Ellemeet.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij regionale installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en zonder kosten vakmannen, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €150
Mechanische waterontharderVanaf €850
Elektronische waterontharderVanaf €1010
Zouttabletten€50 per 100 kilo
OnderhoudCirca €120 p/jaar
MontageCirca €210
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Ellemeet?
De waterhardheid in Ellemeet ligt op 6.38 dH. De meting in de provincie Zeeland is plus minus 6.38 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je met name een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld een fijne douchebeurt, betere smaak van water, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt via het regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schoon apparaat is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Ellemeet.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energierekening, een betere smaak van het water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding dat langer meegaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie