Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Scharendijke

Heb je in huis last van kalkaanslag, glascorrosie, koffie of thee dat bitter smaakt of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.38 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Scharendijke leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs vind je praktische info over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 6.38 dH in Scharendijke.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals droge haren na een douchebeurt en hoge stookkosten.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn structureel lagere energiekosten, minder huidproblemen en huidirritaties en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €245 per jaar.

Direct naar: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid ScharendijkeHoe werkt zo’n systeem?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4322
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28300 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Lager energieverbruik.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water met een vreemde smaak.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Scharendijke

Heb je last van dichtslibbende waterleidingen en onnodig veel schoonmaken? Steeds meer huishoudens kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Deze installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag in de badkamer, besparen op schoonmaakmiddelen, water met een lekkere smaak en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de buurt van de gemeente Schouwen-Duiveland opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterontharder laten installeren in Scharendijke wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele verzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals wasmachines zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Water met meer smaakJouw koffie, thee en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Scharendijke?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Scharendijke. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel zachter wasgoed en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Scharendijke zit met een waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • Het effect daarvan is nogal subjectief.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld kalkvrije leidingen, een zachte huid en het textiel gaat langer mee.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Scharendijke

De waterhardheid van het leidingwater in Scharendijke bedraagt circa 6.38 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-scharendijke-4322

Populaire merken en modellen

 • Euro Combi Simplex 5 liter
 • Ecowater eVOLUTION 100 compact
 • Electrolux 18L
 • Waterboss 700 CWB700n
 • BWT Rondomat 25M

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. BWT) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Zo vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Scharendijke voer je de dH waarde terug van 6.38 naar een gezonde 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden twee installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een schappelijke prijs, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Je koopt zo’n machine al vanaf €770.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1200.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €390,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van twee cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Scharendijke.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De totale kosten van een waterontkalker variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €120 voor een magnetische ontharder tot ruim €1750 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de inhoud van het systeem. Behalve deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €810 (montage niet inbegrepen). Een luxe apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1575 en €1775 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de geschatte kosten van een waterontharder in Scharendijke.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Start meteen met de offerte vergelijker en bekijk actuele kosten bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij makkelijk en snel vakmannen, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €95
Mechanische waterontharderCirca €760
Waterontharder (elektronisch)Rond de €950
Onthardingszout€15 voor 25 kg
OnderhoudscontractVanaf €105 per jaar
InstallatieCirca €160
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Scharendijke?
De hardheid in Scharendijke komt uit op ong. 6.38 dH. De tabelwaarde in de provincie Zeeland is plus minus 6.38 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals kleding die langer mooi blijft en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je vooral een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Bijv. een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit is mogelijk doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium elementen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door middel van de regeneratie functie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone machine is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Scharendijke.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zachter wasgoed, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie